• Business

    Μία νέα εποχή χωρίς καπνό ξεκινάει… με δύναμη από τη ΔΕΘ

    • NewsRoom


    Για άλλη μία χρονιά, τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι στραμμένα στη ΔΕΘ, το μεγαλύτερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας.

    1.500 εκθέτες δίνουν το «παρών», με συναυλίες από καλλιτέχνες της εγχώριας και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής , ενώ πραγματοποιούνται πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να αφυπνίσουν τον κόσμο γύρω από ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα, το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

    Η διοργάνωση της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που – φέτος περισσότερο από ποτέ – ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, αποφασίζει να εγκαινιάσει μια SMOKE FREE ταυτότητα. Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνει την τολμηρή πρωτοβουλία να γίνει SMOKE FREE.

    Μια κίνηση συμβολική. Με έναυσμα από τη θεματική ενότητα της καινοτομίας, που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση, και υπενθυμίζει τις αλματώδεις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας.

    Μια τολμηρή πρωτοβουλία με έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιώδες αποτέλεσμα. Σε πρακτικό επίπεδο οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσες της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με το σύνθημα «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η ΔΕΘ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους.

    Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα! Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μια ρύθμιση ελέγχου του καπνίσματος, που προτρέπει τους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που έχουν προκαθοριστεί.

    Με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη ΣΗΜΕΡΑ ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ένα μέλλον καλύτερο για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένα μέλλον ακριβώς όπως το οραματίζεται και η Παπαστράτος που στηρίζει αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, ώστε να επιτευχθεί η «επόμενη μέρα» ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου, αφού μία νέα εποχή μόλις ξεκίνησε.



    ΣΧΟΛΙΑ