• Business

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Τις επόμενες μέρες οι πρώτες δοκιμαστικές διελεύσεις συρμών από τον Σταθμό Βενιζέλου

    Τρισδιάσταση απεικόνιση βόρειας εισόδου του σταθμού «Βενιζέλος»


    Στο αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Κουρέτα αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ υπό τον Γιώργο Τσακούμ.

    Η διοίκηση του μετρό υπογράμμισε την πεποίθηση της για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου προς λειτουργία στην καταληκτική ημερομηνία στις 31/12/2023. Το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο, ώστε να είναι δυνατή η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του με όλες τις πιστοποιήσεις που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλειά τους.

    Αναφορικά με τα έργα στον σταθμό Βενιζέλου, σημειώθηκε νέο ρεκόρ με τον συνολικό χρόνο περάτωσης των εκσκαφών και των σκυροδετήσιων να ολοκληρώνονται σε 9 μήνες.

    Αυτή την εβδομάδα τελειώνει η σκυροδέτηση των πλακών στο τελικό τμήμα του σταθμού. Παράλληλα, έχει ήδη εγκατασταθεί η σιδηροδρομική επιδομή και τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διέλευση συρμού. Μάλιστα στις αμέσως προσεχείς ημέρες ξεκινά και η επάνοδος των αρχαιοτήτων στο σταθμό.

    Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των εκδοτηρίων και του πυλώνα ακύρωσης των εισιτηρίων στους σταθμούς, ενώ ήδη εξελίσσονται οι απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας για τη χάραξη της επέκτασης του μετρό Βορειοδυτικά και προς το αεροδρόμιο.

     Διαβάστε επίσης:

    To κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey παρουσίασε η Celestyal Cruises-Ξεκινούν δρομολόγια τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ