ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιπλέον, χορήγηση 100 ευρώ από την 1η Ιουλίου σε όσους εργαζομένους της πρώην Βερόπουλος αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, συμφωνήθηκε μετά από συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης της ΜΕΤΡΟ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και των Σωματείων, σε μια σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων και την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΥΕ, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ από τον Όμιλο METRO, η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο στα Σ/Μ Βερόπουλος και το κλαδικό σωματείο στα τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων της πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ με αυτούς των εργαζομένων στα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ.
Όπως σημειώνεται, πριν από την πώληση των Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης.
Άλλωστε, αναφέρει η ΟΙΥΕ, η εταιρεία METRO είχε εξαρχής δεσμευτεί για τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους και όπως φαίνεται το τηρεί.
“Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, είναι δυνατή η διασφάλιση των στοιχειωδών μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων” σχολιάζει η ΟΙΥΕ και συμπληρώνει ότι μαζί με τα σωματεία της, συνεχίζει να αγωνίζεται για την εφαρμογή και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της.
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/konstantinos-mpoutaris-dio-mines-prothesmia-tou-dinoun-i-trapezes/41194
http://www.mononews.gr/tzouliana-tsoukaridi-i-defteri-genia-tis-paperpack-se-siskevasia-dorou/41211
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ψηφιακές κάμερες: Πότε βγαίνει ο διαγωνισμός, οι δυσκολίες και οι διορθώσεις
- Πλασματικά έτη: Ποιοι κερδίζουν έως και 7 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη – Τα «κλειδιά» και τα παραδείγματα
- Μέχρι τα 107.000 ευρώ φτάνουν οι αμοιβές του προσωπικού στις εταιρείες ακινήτων – Τι δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία
- Το νεοκλασικό της Πλάκας που δε μπορεί να πουληθεί λόγω… Κατοχής: Πώς ένα συμβόλαιο του 1943 αμφισβητεί την κυριότητα του σημερινού πωλητή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.