• Business

    Meta: Το Threads δεν θα κυκλοφορήσει ακόμη στην Ευρώπη

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εφαρμογή Τhreads, το κοινωνικό δίκτυο που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Twitter, καθώς η Meta επεξεργάζεται τον τρόπο που θα ρυθμιστεί η κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ της νέας πλατφόρμας και του Instagram.

    Τα app stores σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου, δεν περιλάμβαναν το Threads το πρωί της Τετάρτης.

    Εκπρόσωπος της Meta είπε ότι ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει το Threads σε περισσότερες από 100 χώρες, η εταιρεία δεν παρέχει ολόκληρη τη λίστα.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Meta περιμένει περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, τους νέους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες χρησιμοποιούν την ισχύ τους στην αγορά.

    Ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Meta, έχουν αυτοχαρακτηριστεί ως «gatekeepers» με βάση τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, γεγονός που θα τις υποβάλλει σε πιο αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων και την προτίμηση στα δικά τους προϊόντα.

    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το παρόν συζητά τους κανονισμούς με εταιρείες και αναμένεται να δώσει περισσότερες οδηγίες τον Σεπτέμβριο, ενώ η νέα υπηρεσία αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με καταχωρήσεις στο App Store της Apple στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Συνεργασία ΔΕΗ myRewards Miles με την Aegean – Τι προσφέρει η υπηρεσία

    ΑΑΔΕ: Ψηφιακή η έκδοση βεβαιώσεων μητρώου

    Κως: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί με τον διακινητή τους



    ΣΧΟΛΙΑ