• Business

    Meta: Πρόστιμο ύψους 390 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για τις προσωποποιημένες διαφημίσεις σε Facebook και Instagram

    • NewsRoom
    O CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

    O CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ


    Πρόστιμο ύψους 390 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕ στην Meta, μετά την αποκάλυψη ότι οι χρήστες του Facebook και του Instagram γίνονταν αποδέκτες προσωποποιημένων διαφημίσεων κατά τη χρήση των συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχουν λάβει έγκριση.

     Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πολιτική διαφημίσεων στην  εταιρεία – κολοσσό ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά λόγω της συγκεκριμένης παραβίασης.

    Αιτία του προστίμου που επιβλήθηκε στην εταιρεία είναι δύο καταγγελίες εναντίον της εταιρείας το 2018.

    «Πιστεύουμε ότι η προσέγγισή μας ακολουθεί τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ, γι’ αυτό και είμαστε απογοητευμένοι από τέτοιες αποφάσεις», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

    Η εταιρεία οφείλει να συμμορφωθεί και να εναρμονιστεί με το νέο νομικό πλαίσιο της ΕΕ σχετικά με την πολιτική των διαφημίσεων, το οποίο δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί και ενδέχεται να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν θεσπίσει κάποιο νομικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ορισμένες μόνο πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, έχουν προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ομόλογα: Νέα υποχώρηση στις αποδόσεις μετά τον πληθωρισμό στη Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ