• Business

    Mega: Μέχρι αύριο περιμένουν τα λεφτά οι τραπεζίτες. Και μετά η πληρωμή μισθών…

    Mega


    Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν στο (άδειο) ταμείο του Mega τα 3 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί να δώσουν οι μέτοχοι του καναλιού για να μπορέσει το Μεγάλο Κανάλι να συνεχίσει τη λειτουργία του.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας

    Η διοίκηση του καναλιού θα ζητήσει, μόλις καταβληθεί η προκαταβολή των 3 εκατ. ευρώ έναντι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, από τις πιστώτριες τράπεζες να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς της επιχείρησης, ώστε να αρχίσει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι την Πέμπτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι του Mega, που με τις «περιπέτειες» του καναλιού έχουν περάσει πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα, ενώ για να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκπομπή του καναλιού θα πρέπει να πληρωθεί και η Digea.

    Πάντως, από την πλευρά των τραπεζών εκφράζεται επιφυλακτικότητα ως προς τις εξελίξεις στο Mega, καθώς θεωρούν πως τα 3 εκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί οι μέτοχοι του καναλιού δεν αποτελούν επαρκές ενέχυρο που εγγυάται την ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα, τραπεζικές πηγές ανεβάζουν τον «πήχη» της αύξησης κεφαλαίου πάνω από τα 17 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία δεσμεύθηκαν οι μέτοχοι του καναλιού, δεδομένου ότι πέρα από τις τρέχουσες ανάγκες, θα πρέπει να καλυφθεί και η διαδικασία της διεκδίκησης της τηλεοπτικής άδειας, που έχει προσδιοριστεί από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά για τον ερχόμενο Αύγουστο.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Μία διαδικασία, βέβαια, κατά της οποίας έχουν κινηθεί ήδη νομικά οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Mega, Alpha, AΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, E), καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα, στις 16-17 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει καταθέσει το Mega, ζητώντας να «παγώσουν» οι αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής. Σύμφωνα με το Mega, αλλά και τους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, η διαδικασία που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, λόγω του ότι ουσιαστικά με τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας παρακάμπτεται το ΕΣΡ.

    Ειδικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων του κ. Παππά για το θέμα των αδειών και κατά κύριο λόγο κατά της απόφασης με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ακόμη, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition), όπως είναι π.χ. ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου των φακέλων συμμετοχής των υποψηφίων.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ti-tha-kani-me-200-ek-evro-o-lampros-papakonstantinou/49232



    ΣΧΟΛΙΑ