• Business

    MEGA: Τι είπε ο μεγαλομέτοχος του καναλιού Γιάννης Βαρδινογιάννης στους εργαζομένους

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.


    Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Mega είχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους να συναντηθούν μαζί του το μεσημέρι της Πέμπτης, επιχειρώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο το κανάλι δεν κατέθεσε αίτηση για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

    Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, που παρουσίασαν η Ναταλί Κάκκαβα και ο Μιχάλης Ιγνατίου, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αποκάλυψαν τι τους είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

    Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι εργαζόμενοι ο ένας εκ των μεγαλομετόχων του Mega τους είπε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Όπως τους είπε, θεώρησε πως αυτό ήταν ρίσκο.

    Επίσης, κατά τον Γ. Βαρδινογιάννη, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει μόνος του σε καμία περίπτωση το κανάλι, άφησε όμως ένα «παραθυράκι» λέγοντας ότι εάν βρεθεί άλλος μέτοχος, ενδέχεται να διεκδικήσει την έβδομη άδεια.

    Ερωτηθείς για τα δεδουλευμένα των περίπου 400 εργαζομένων, απάντησε ότι έχει βάλει τους συμβούλους του να μελετήσουν τα νέα δεδομένα με τις τράπεζες και πώς μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους και αν υπάρξει κάποια διαφορά, όπως είπε, «θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη.»

    Έτσι έως τα τέλη Φεβρουαρίου στο Mega θα «πέσει μαύρο» αφού, κατά τον νόμο, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όποιο κανάλι δεν συμμετείχε στην διαδικασία θα σταματήσει να εκπέμπει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο (και τελευταίο;) δελτίο ειδήσεων από τους εργαζομένους του MEGA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργαζόμενοι MEGA: «Εξαπατηθήκαμε – Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι είναι οι 6 υποψήφιοι για τις 7 τηλεοπτικές άδειες – Το νέο όνομα στη λίστα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ