• Business

    Mega: Προφορική συμφωνία με τις τράπεζες για την επαναλειτουργία του «μεγάλου καναλιού»

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.


    Κοντά στην ημέρα επαναλειτουργίας του Mega φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρίσκονται οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού.

    Όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους του Mega ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, υπάρχει προφορική συμφωνία των μεγαλομετόχων του Μega με τις τέσσερις τράπεζες και αναμένεται η έγκριση της από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών για την επαναλειτουργία του σταθμού.

    Ο ίδιος ο κ. Βαρδινογιάννης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τραπεζών προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Πλέον, αναμένεται και η γραπτή απάντηση από την πλευρά των τραπεζών προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία. Οι τράπεζες είναι πλήρως καλυμμένες, καθώς οι μέτοχοι δέχθηκαν τα αιτήματά τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Μega.

    Έτσι θα αρχίσει ένας αγώνας δρόμου έτσι ώστε το Mega να μπει στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, καθαρογραμμένη τη συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί και από τις ελεγκτικές επιτροπές.

    Στη συνέχεια, με συμφωνία αυτή καθαρογραμμένη, οι μέτοχοι θα ιδρύσουν νέα εταιρεία η οποία θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό για να αποκτήσει μία από τις επτά άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να συγχωνευτεί με το Μega και έτσι το μεγάλο κανάλι να επανέλθει πλήρως την λειτουργία και στη ζωή.

    Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, ο κ. Βαρδινογιάννης υπογράμμισε  πως υπάρχει θετική διάθεση από τους μετόχους για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων αλλά και ενός επιπλέον μισθού.

    Για αύριο το μεσημέρι στη 1.30 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Μega τόσο για να ενημερωθούν ως προς τις εξελίξεις όσο και για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το μπλοκάρισμα των διαφημιστικών μηνυμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΣΡ: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις 7 τηλεοπτικές άδειες – Στα 3,5 εκ. ευρώ η εγγυητική επιστολή



    ΣΧΟΛΙΑ