• Business

    Μαρία Αγγελικούση: Το μεγάλο μυστικό της κόρης του Γιάννη Αγγελικούση

    Μαρία Αγγελικούση

    Μαρία Αγγελικούση. Εφοπλίστρια


    Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει, λέει ο σοφός λαός, και αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση της Μαρίας Αγγελικούση. Η 34χρονη κόρη του Γιάννη Αγγελικούση, και αντιπρόεδρος του ακριβοθώρητου Angelicoussis Shipping Group, μέσα σε λίγα χρόνια έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές της και το μέλλον της στη διεθνή ναυτιλία προβλέπεται λαμπρό.

    Η μοναχοκόρη του Γιάννη Αγγελικούση έπεσε από νωρίς στα βαθιά: η απόφασή της να παρατήσει την ενασχόλησή της με την Ιατρική, παρά τις σπουδές της και τη σταδιοδρομία της στη Μεγάλη Βρετανία και να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της στα ναυτιλιακά, συνέπεσε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, που προκάλεσε μία βαθιά παγκόσμια κρίση.

    Η Μαρία Αγγελικούση ξεκίνησε από το τμήμα ναυλώσεων του Angelicoussis Shipping Group, όμως σύντομα άρχισε να έχει συμμετοχή στις αποφάσεις, και πλέον είναι αυτή που λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, με στόλο 143 πλοίων, αναλαμβάνοντας να φέρει σε πέρας σημαντικά συμβόλαια εξαγορών και νεότευκτων πλοίων.

    Η 34χρονη Μαρία Αγγελικούση, που τον Δεκέμβριο τιμήθηκε με το βραβείο Next Generation Greek Shipping Award, έχει τώρα στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη Maran Gas Maritime, που δραστηριοποιείται στην αγορά της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), με έναν στόλο 21 πλοίων, ενώ 11 ακόμα πλοία είναι υπό κατασκευή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσληψη της έμπειρης Anita Odedra τον περασμένο Ιούλιο ως εκτελεστική αντιπρόεδρος εμπορικών επιχειρήσεων της Maran Gas Maritime.

    Η Μαρία Αγγελικούση είχε καλωσορίσει τότε την Odedra στη Maran Gas, υπογραμμίζοντας πως «η πλούσια εμπειρία της, ειδικά στον χώρο της ναυτιλίας LNG, σίγουρα θα ενισχύσει τη δύναμη της εξαιρετικής ομάδας μας στη Maran Gas και ανυπομονούμε όλοι να καλωσορίσουμε την Anita και να εργαστούμε μαζί της».

    Πληροφορίες θέλουν εξάλλου τη Μαρία Αγγελικούση να ενδιαφέρεται έντονα για την επέκταση της εταιρείας στις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης και να μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της προς αυτήν την κατεύθυνση, διαβλέποντας μεγάλες προοπτικές στη συγκεκριμένη αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 12 εταιρείες που θα δώσουν τη μάχη για τις δημοπρασίες ηλεκτρισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΦΛ (ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη) και Shelman: Αναζητείται σχέδιο επαναλειτουργίας!!!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ