• Business

    Μανώλης Διαμαντούλης: Η περιπετειώδης ζωή του «mister Kalua» που προκάλεσε χάος στο κέντρο της Αθήνας

    O Μανώλης Διαμαντούλης σε παλαιότερη εκδήλωση. (Φωτογραφία Panoulis Photography)


    Εκπληκτοι το πρωί της Κυριακής είδαν οι αστυνομικοί έναν 73χρονο οδηγό να κινείται ανάποδα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, θέτοντας σε κίνδυνο τα υπόλοιπα οχήματα. Οι αστυνομικοί της τροχαίας κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του, ωστόσο ο οδηγός συνέχιζε την πορεία του αντίθετα με μεγάλη ταχύτητα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ο οδηγός κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και  Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια. Αφού πέρασε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

    Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του έριξαν «καμπάνα» 12.560 ευρώ του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό, βρέθηκε λίγο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ωστόσο, ο ίδιος βρισκόταν σε σύγχιση και δήλωνε μεθυσμένος.

    Μιλώντας στο MEGA o Θοδωρής Παναγιώτου, δικηγόρος του οδηγού, τόνισε πως ο εντολέας του δεν είναι κακοποιό στοιχείο. «Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που είχαν τραγική κατάληξη. Είναι λογικό μία τέτοια περίπτωση να απασχολεί την κοινή γνώμη και να τίθενται διάφορα ερωτήματα», είπε. «Θέλω να διαβεβαίωσω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο κακοποιό στοιχείο ή κάποιον εγκληματία. Είναι ένας απλός πολίτης. Υπήρξε αυτό το περιστατικό που πράγματι εγείρει κάποια ζητήματα».

    Όλα αυτά προκάλεσαν αίσθηση, αλλά ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το όνομα του οδηγού ο οποίος δήλωνε μετά το περιστατικό ότι δεν θυμάται τίποτε.

    Ο λόγος για τον Μανώλη Διαμαντούλη, έναν από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της Αθήνας και της Μυκόνου, ο λεγόμενος και «mister Kalua» αφού ήταν αυτός που έστησε το γνωστό και ιδιαίτερα πετυχημένο κλαμπ στην οδό Αμερικής.

    Ο «mister Kalua» έχει βάλει τη σφραγίδα του στην αθηναϊκή νύχτα εξαιτίας των μυθικών πάρτι που έκανε στο διάσημο κλαμπ, το οποίο στη συνέχεια έγραψε ιστορία και στη Μύκονο.

     

     

    Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρας τους συνεχίζουν με επιτυχία τα δύο παιδιά του Μανώλη Διαμαντούλη, η πανέμορφη Παολίνα και ο Σεμπάστιαν, οι οποίοι στην οδό Αμερικής λειτουργούν πλέον το διάσημο bar restaurant Zuka αλλά και το all day bar Kalua στην Παράγκα της Μυκόνου.

    Η δεύτερη γενιά επιχειρηματιών, έχοντας τη «μαγιά» που τους άφησε ο Μανώλης Διαμαντούλης, επεκτείνεται διαρκώς στο αθηναϊκό nightlife φτιάχνοντας το Kalua Athens στην κορυφή του ξενοδοχείου Nyx Esperia Palace που άνοιξε στην οδό Σταδίου 22.

    Η έφοδος για ναρκωτικά και ο ξυλοδαρμός

    Ο Μανώλης Διαμαντούλης, λοιπόν, σφράγισε την επιχειρηματική ζωή της Αθήνας τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, παρά την επιτυχία των μαγαζιών του και τις χιλιάδες επωνύμων κι όχι μόνο που πέρασαν από εκεί, το όνομά του ακούστηκε έντονα για δύο εξαιρετικά σοβαρά και δυσάρεστα για τον ίδιο γεγονότα.

    Το πρώτο έγινε το 2005, όταν στο Kalua γινόταν στην κυριολεξία χαμός κάθε μέρα. Ηταν αρχές Ιανουαρίου της χρονιάς εκείνης όταν η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έκανε έφοδο με δεκάδες άνδρες στο κλαμπ της οδού Αμερικής.

    Οι πληροφορίες που είχαν οι αρχές ήταν ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί γίνονταν διακίνηση ναρκωτικών, χαπιών ecstasy κλπ.

    Περισσότεροι από 80 αστυνομικοί, με εικονολήπτες που κάλυπταν κάθε λεπτό της επιχείρησης, εισέβαλαν στο κλαμπ, την ώρα που δεκάδες άτομα διασκέδαζαν. Μεταξύ αυτών παίκτες ριάλιτι, γνωστά ονόματα της τηλεόρασης, της μόδας και του μόντελινγκ.

    Παρά την τόσο εντυπωσιακή επιχείρηση, πάντως, τα ευρήματα δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογήσουν όλον αυτόν τον χαμό που έγινε. Βρέθηκαν 30 συσκευασίες-δόσεις (φιξάκια) με κοκαΐνη, πέντε δισκία ecstasy, τρία χαρτάκια εμποτισμένα με LSD και δύο δόσεις ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Είχαν συλληφθεί 11 άτομα και το θέμα έπαιζε για αρκετό καιρό στην τηλεόραση χάρη στα πλάνα που είχε δώσει η Αστυνομία.

     

     

    Το Kalua στη Μύκονο

     

    Ο Μανώλης Διαμαντούλης δεν πτοήθηκε πάντως και συνέχισε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

    Το 2012, ωστόσο, κινδύνευσε η ζωή του όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού έξω από μπαρ της Μυκόνου.

    Ο επιχειρηματίας των νυχτερινών κέντρων νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική αφού δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    Η άγρια δολοφονική επίθεση έγινε στις 6.30 τα ξημερώματα έξω από την μπαρ Thalami. Αργότερα έγινε γνωστό ότι θύτης ήταν ένας νεαρός Σέρβος, ο οποίος και συνελήφθη και ισχυρήσθηκε ότι ο επιχειρηματίας είπε κάτι στη σύνοδό του.

    Ο Μανώλης Διαμαντούλης έκτοτε δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη, παρέδωσε στα παιδιά του τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και παρέμεινε στο παρασκήνιο.

    Η δεύτερη γενιά

    Η Παολίνα, επιτυχημένο μοντέλο και τώρα επιχειρηματίας, μαζί με τον αδερφό της, Σεμπάστιαν, αλλά και την αεικίνητη Πολωνή μητέρα τους, βρίσκονται πίσω από τις νέες επιτυχημένες business της οικογένειας Διαμαντούλη.

     

    Μανώλης Διαμαντούλης και Παολίνα Διαμαντούλη στα εγκαίνια του Plantas. (Panoulis Photography)

     

     

    Το Zuka έχει βάλει φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα, χάρη στο όμορφο χώρο και τις εξαιρετικές επιλογές σε φαγητό και μουσική και μοιάζει περισσότερο με ένα πριβέ κλαμπ για την υψηλή κοινωνία της Αθήνας.

    Το Kalua στη Μύκονο, αλλά και η νέα βερσιόν του στο ξενοδοχείο της οδού Σταδίου, βρίσκονται στις τοπ νυχτερινές επιλογές, ενώ τα αδέρφια έχουν επεκταθεί και στην Πάρο με ένα εστιατόριο.

    Τα δύο αδέρφια, μαζί με τον Απόστολο Τσατσίρα έφτιαξαν επίσης ένα όμορφο all day bar στην οδό Βουκουρεστίου, το Plantas.

     

    Πολίνα και Σεμπάστιαν Διαμαντούλης

     

    Η Παολίνα με σπουδές στο χορό αλλά και στις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση, μετά το μόντελινγκ μπήκε ενεργά στον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως είχε δηλώσει παλιότερα η Παολίνα: «Δεν υπάρχουν ωραιότερες αναμνήσεις από τα παιδικά καλοκαίρια στην Κω. Ο πατέρας μου διοργάνωνε τα πιο κεφάτα πάρτυ και έρχονταν πάντα διάσημες προσωπικότητες. Λόγω ηλικίας, τότε δεν αναγνώριζα τους περισσότερους. Μου πήρε χρόνια για να αντιληφθώ τη βαρύτητα των ονομάτων της guest list. Ωραίες, αγνές εποχές με μια εσάνς μαγείας… Μετά από πολλά χρόνια ανοίξαμε στη Μύκονο».

    Σε άλλες δηλώσεις της στο Πρώτο Θέμα είχε πει: «H ζωή μου είναι συνυφασμένη με τη Μύκονο και το «Kalua». Μόλις ξυπνήσω θα πάω στο γυμναστήριο για την προπόνησή μου και μετά θα έρθω στην μπουτίκ. Εδώ περνώ όλη μου την ημέρα. Απολαμβάνω το μπάνιο μου και συνομιλώ με τον κόσμο που επισκέπτεται το μαγαζί μου. Είμαι περήφανη γιατί έχω επιλέξει όλα τα πράγματα μόνη μου ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας. Στην μπουτίκ μου φιλοξενώ φυσικά και αγαπημένους Ελληνες σχεδιαστές».

     

    Παολίνας Διαμαντούλη

     

    Η Παολίνα Διαμαντούλη είχε παλιότερα σχέση για 3 χρόνια με τον Γιάννη Προκοπίου, γιο του γνωστού εφοπλιστή, Δημήτρη Προκοπίου.

    Ο Σεμπάστιαν από την άλλη, σπούδασε στη Γερμανία Οικονομικά και Πληροφορική και αφού άρχισε να εργάζεται στο μπαρ ως σερβιτόρος και διαχειριστής της παραλίας με τις ξαπλώστρες, έχει καταφέρει να γίνει «βασιλιάς» της νύχτας. Ο επιχειρηματίας παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στη Μύκονο με την βραζιλιάνα αγαπημένου του, Alexia Sednaoui ενώ ένα χρόνο μετά απέκτησαν κι ένα γιο.

    «Εκείνο που δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ είναι η απρόσμενη επίσκεψη του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος είχε έρθει με σκάφος ενώ οι παπαράτσι τον κυνηγούσαν ανελέητα. Μπήκε μεσημέρι στο «Kalua», οι άνθρωποι που εργάζονται σε εμάς τον αναγνώρισαν αμέσως και άρχισαν να φωνάζουν το όνομά του. Δίπλα του είδα ένα χαμογελαστό, μικροκαμωμένο κορίτσι», είχε πει ο Σεμπάστιαν.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Προκοπίου – Παολίνα Διαμαντούλη: Τίτλοι τέλους στη σχέση τους μετά από 3 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ