Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Υποχώρησαν τα έσοδα της LVMH το α’ εξάμηνο του 2026, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αποθάρρυνε τις αγορές των εύπορων καταναλωτών, ωστόσο η κερδοφορία παρέμεινε αξιοσημείωτα σταθερή. 

Ειδικότερα, τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 3% στο α’ εξάμηνο του 2026, στα 38,6 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας μια στροφή σε περιβάλλον πιο συγκρατημένης κατανάλωσης.

1

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη διατηρήθηκαν σταθερά στα 5,7 δισ. ευρώ, δείχνοντας ισχυρή διαχείριση κόστους και τιμολογιακής ισχύος.

Η μείωση των εσόδων συνοδεύτηκε από πτώση 4% στα κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, στα 8,7 δισ. ευρώ.

Τα ρολόγια και τα κοσμήματα αυξήθηκαν 3% στα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ η μόδα και τα δερμάτινα υποχώρησαν 5%.

Την ίδια στιγμή, τα αρώματα και καλλυντικά μειώθηκαν 4%, η επιλεκτική λιανική 2%, ενώ τα κρασιά και οι οινοπνευματώδεις παρέμειναν αμετάβλητα, αντανακλώντας ανομοιογενή συμπεριφορά του καταναλωτή.

Το προηγούμενο τρίμηνο, οι οργανικές πωλήσεις της συγκεκριμένης μονάδας, της μεγαλύτερης και πιο κερδοφόρας του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών, αυξήθηκαν κατά 1%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία, υπολειπόμενες της εκτίμησης 1,52% των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Τα έσοδα της μονάδας αυξήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια.

Σε παρατεταμένη ύφεση ο κλάδος

Σημειώνεται ότι ο κλάδος των ειδών πολυτελείας βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, αρχικά επειδή οι Κινέζοι καταναλωτές – βασική πηγή ανάπτυξης – περιόρισαν τις αγορές τους και, πιο πρόσφατα, καθώς ο πόλεμος αποδυνάμωσε τη ζήτηση σε σημαντικούς εμπορικούς κόμβους της Μέσης Ανατολής, όπως το Ντουμπάι.

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η σύγκρουση, οι τριμηνιαίες πωλήσεις της LVMH θα είχαν αυξηθεί κατά 4% αντί για 3% σε επίπεδο ομίλου, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Παρότι συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα περιθώρια κέρδους, εισερχόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με ανανεωμένη αισιοδοξία», δήλωσε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος, Μπερνάρ Αρνό (Bernard Arnault).

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της LVMH καταγράφει απώλειες 28% από την αρχή του έτους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, άλλες εταιρείες ένδυσης, όπως η Burberry και η Moncler, ανακοίνωσαν πρόσφατα απογοητευτικές πωλήσεις, δείχνοντας ότι οι καταναλωτές είναι πλέον πιο επιλεκτικοί στις δαπάνες τους για είδη πολυτελείας.

Η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα, ενώ η Hermes αύριο, Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Ένας πλήρης οδηγός για το success story μιας οικογενειακής επιχείρησης – Οι 5 κρίσιμες αποφάσεις

Vinted: Η «ευρωπαϊκή απειλή» στις ΗΠΑ άγγιξε τα 8 δισ. ευρώ – Στόχος να γίνει η «Amazon της αγοράς μεταχειρισμένων ειδών»

Τζον Τέρνους (Apple): «Στόχος μας είναι να είμαστε μόνο οι καλύτεροι» – Στο επίκεντρο Apple TV+ και σινεμά