• Business

    Lux ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής και εστίασης: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στα νότια προάστια

    • NewsRoom


    Στη μάχη των επενδύσεων ρίχνονται μεγάλοι όμιλοι, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του «φιλέτου» των νοτίων προαστίων και της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

    Πλαζ

    Η πιο πρόσφατη «προσθήκη» είναι η αξιοποίηση της Α’ και Β’ πλαζ Βούλας. Το έργο ανέλαβαν οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, ενώ όπως εκτιμάται το σύνολο των επενδύσεων ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

    Έπειτα από διαγωνισµό που πραγµατοποίησε ο ∆ήµος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγµένης, η Ακτή Α’ Βούλας, παραχωρήθηκε στη Β∆ Επενδυτική Εταιρεία, θυγατρική εταιρεία της Ναυσικά ΑΕ, της οποίας βασικός µέτοχος είναι η Grivalia.

    Σε ποσοστό 20% συμμετέχει και ο όµιλος Παπαθεοχάρη. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, γήπεδα τένις και παιδότοπος ενώ στόχος είναι η δημιουργία χώρου camping 5 αστέρων.

    Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ.

    Τη διαχείριση των τριών ζωνών της Ακτής Β’ Βούλας ανέλαβε η εταιρεία Athens Beach Club, θυγατρική της ΤΕΜΕΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος εχει αναπτύξει το ξενοδοχειακό project του Costa Navarino και ελέγχει από κοινού µε τον αραβικό όµιλο Olayan το ξενοδοχείο Χίλτον.

    Ο σχεδιασμός προβλέπει έργα ύψους 7 εκατ. ευρώ, και αφορά στη δημιουργία χώρων αθλητισµού, πισίνας, που θα παραχωρείται από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο στον ∆ήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης.

    Lux ξενοδοχεία και χώροι αναψυχής

    Η Grivalia προετοιμάζεται και για τις εργασίες ανακαίνισης σε έκταση 285 στρεµµάτων στα Αστέρια Γλυφάδας, έχοντας αποκτήσει το 80% της εταιρείας Ναυσικά ΑΕ, που µισθώνει το ακίνητο έως το 2081.

    Αρχικά επιχειρείται η ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εστιατορίων, έργα υποδομής καθώς και η ενίσχυση των κτιριακών σκελετών. Μετά το καλοκαίρι αναμένεται η ανακαίνιση των χώρων αναψυχής με στόχο να επαναλειτουργήσουν το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου έτους.

    Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται η δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 400 κλινών, ενώ το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην αξιοποίηση της υφιστάµενης δοµηµένης επιφάνειας 20.000 τ.µ..

    Το ύψος της επένδυσης τοποθετείται στα 60 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ