• Business

    Lufthansa: Εγκρίθηκε το πακέτο στήριξης € 9 δισ.

    Δύο αεροσκάφη της Lufthansa σε αεροδρόμιο


    Εγκρίθηκε από την συνέλευση της Lufthansa το πακέτο στήριξης από την γερμανική κυβέρνηση ύψους 9 δισ. ευρώ.

    Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι ψήφισαν στη σημερινή συνέλευση υπέρ του πακέτου διάσωσης των 9 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση.

    Το σχέδιο έλαβε τη στήριξη του 98% των μετόχων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

    Νωρίτερα η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφύγει ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης εναντίον της απόφασης των Βρυξελλών να δώσουν το πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι το σχέδιο αυτό υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

    «Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντiον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες (σ.σ.: οι οποίες αποφασίσθηκαν εξαιτίας του αντίκτυπου του κορονοϊού) και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair, Τζούλιους Κομόρεκ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

    «Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.

    Ο Κομόρεκ αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση με δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μια ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισ. ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ