• Business

    Lufthansa: Αποφασίστηκε πακέτο μέτρων και δανείων αξίας έως 9 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Δύο αεροσκάφη της Lufthansa σε αεροδρόμιο


    Ένα πακέτο μέτρων και δανείων αξίας έως 9 δισ. ευρώ με στόχο την σταθεροποίηση της Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση για να την ενισχύσει εν όψει των πρωτοφανών πιέσεων από την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού .

    Όπως ανακοινώθηκε, το κρατικό ταμείο σταθεροποίησης WSF θα διαμορφώσει μετοχικό μερίδιο 20% στην εταιρεία μέσω μιας αύξησης κεφαλαίου. Το ταμείο θα μπορεί να αυξήσει το μερίδιο του στο 25% συν μία μετοχή στο ενδεχόμενο της εξαγοράς της εταιρείας.

    Στους όρους της συμφωνίας είναι ότι δύο θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας θα καλυφθούν σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Το WSF δεν θα ασκεί τα δικαιώματα ψήφου με την εξαίρεση της περίπτωσης μιας εξαγοράς.

    Το WSF θα κάνει επίσης μια σιωπηλή συμμετοχή έως 5,7 δισ. ευρώ συνολικά στα περιουσιακά στοιχεία της Lufthansa.

    Το πακέτο διάσωσης έχει εγκριθεί από το WSF και έχει την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Χρειάζεται ακόμα η τελική έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο.

    Επιπλέον των εν λόγω μέτρων, η Lufthansa θα έχει πρόσβαση σε κοινοπρακτική πιστωτική διευκόλυνση τριών ετών ύψους έως 3 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW και ιδιωτικών τραπεζών. Αυτό εξακολουθεί να υπόκεινται σε εγκρίσεις, ανακοίνωσε η Lufthansa.

    Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στις αποδοχές των στελεχών και της διοίκησης της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ