• Business

    Lufthansa: Ακυρώνει 900 πτήσεις τον Ιούλιο λόγω έλλειψης προσωπικού

    Δύο αεροσκάφη της Lufthansa σε αεροδρόμιο


    Στην περικοπή περίπου 900 πτήσεων μέσα στον Ιούλιο θα αναγκαστεί να προχωρήσει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς όπως και άλλοι ευρωπαίοι αερομεταφορείς αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της οι υποδομές δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως από «τη σοβαρότερη κρίση που έχει υποστεί η αεροπλοΐα», δηλαδή την πανδημία.

    Έτσι, η εταιρεία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και της έλλειψης προσωπικού, αποφάσισε να ακυρώσει 900 πτήσεις προς γερμανικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα από και προς τα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου.

    Όσοι είχαν κάνει ήδη κράτηση στις πτήσεις που καταργούνται θα ενημερωθούν και θα αλλάξουν πτήση, διαβεβαίωσε η εταιρεία. Για να αποφεύγονται οι τεράστιες ουρές και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, η εταιρεία συνέστησε στους επιβάτες να φτάνουν αρκετά νωρίτερα και να έχουν μόνο μία χειραποσκευή μαζί τους.

    Παράλληλα και η  θυγατρική της Eurowings ανέφερε  ότι υποχρεώνεται να ακυρώσει «πολλές εκατοντάδες πτήσεις» τον Ιούλιο.

    Η  Lufthansa υπέστη τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αναγκάστηκε να καταργήσει περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ