• Business

    Λίστες για μαζικές απολύσεις στο Twitter ετοιμάζει ο Musk

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Λίστες με υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούσαν να απολυθούν ζήτησε ο Elon Musk να ετοιμάσουν οι διευθυντές της Twitter, λίγες μέρες μετά την απόκτηση της εταιρεία της δημοφιλής πλατφόρμας έναντι 44 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ένα άτομο με γνώση της υπόθεσης.

    Η ανησυχία πως ο Musk ετοιμάζει μαζικές απολύσεις έχει αναζωπυρωθεί, καθώς κατά την προετοιμασία της εξαγοράς οι δυνητικοί επενδυτές είχαν ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσε να απολυθεί το 75% του εργατικού δυναμικού, που φτάνει τους 7.500 υπαλλήλους. Αν και ο Musk είχε σπεύσει να διαψεύσει πως οι περικοπές θα είναι τόσο βαθιές, η Washington Post ανέφερε το Σάββατο πως οι μειώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο 50%.

    Ο Musk αναμένεται να απευθυνθεί στους εργαζόμενους της Twitter μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχει διευκρινίσει τα σχέδια του για την περικοπή των θέσεων εργασίας.

    Ένας από τους τομείς που θεωρείται πως μπορεί να επηρεαστεί αρχικά είναι πιθανότατα η νομική υπηρεσία, όπως επίσης η υπηρεσία εμπιστοσύνης και ασφάλειας και ο οργανισμός που επιβλέπει τη μετριοπάθεια του περιεχομένου, ανέφερε η WSJ.

    Οι πρώτες απολύσεις, πάντως, αφορούσαν τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του επικεφαλής των οικονομικών και δύο ανώτερων νομικών υπαλλήλων. Ο  Musk άλλωστε σχεδιάζει να αναλάβει ο ίδιος CEO στο άμεσο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Απόδιακος (Blue Planet): Ο άγνωστος εφοπλιστής με τα 14 πλοία και το Ίδρυμα Thalassa που ασχολείται με τη Monachus Monachus

    Μελίντα Γκέιτς: Επενδύσεις 1 δισ. για μία νέα Silicon Valley με άρωμα γυναίκας



    ΣΧΟΛΙΑ