• Lidl UP: Learn & Work: Αναγνωρισμένο πτυχίο και έμμισθη εργασία μαζί!

    Business

    Lidl UP: Learn & Work: Σπουδές και έμμισθη εργασία μαζί!

    • NewsRoom

    Το πρώτο τμήμα στην Ελλάδα όπου αποφοιτάς ως Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου χάρη στο Lidl UP: Learn & Work!

    Γνωρίζοντας καλά τα οφέλη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και επενδύοντας συστηματικά στην εξέλιξη των εργαζομένων της, η Lidl Ελλάς πρωτοπορεί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται το μοντέλο της διττής εκπαίδευσης (θεωρητικής και επαγγελματικής) στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου, και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ίδρυση της νέας ειδικότητας Ι.Ε.Κ. (Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου).

    Συγκεκριμένα, μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work, η Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες να σπουδάσουν στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου για 2 έτη και ταυτόχρονα να εργάζονται στα καταστήματά της, συνδυάζοντας θεωρία και πραγματική, έμμισθη εργασιακή εμπειρία.

    Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του προγράμματος:

    • υπογράφουν σύμβαση εργασίας (πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου) ως Υποδιευθυντές / Υποδιευθύντριες πλήρους απασχόλησης σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ
    • λαμβάνουν πτυχίο τίτλου σπουδών επιπέδου Ι.Ε.Κ. αναγνωρισμένο στην Ελλάδα μετά από εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

    Σπουδές και Εργασία μαζί

    Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν, για τα 2 έτη των σπουδών τους, θα παρακολουθούν, κατά μέσο όρο, 3 ημέρες την εβδομάδα τα θεωρητικά Μαθήματα και Εργαστήρια της Ειδικότητας τους στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και τις άλλες 2 ημέρες θα εργάζονται σε κάποιο κατάστημα Lidl στην Αττική, ακολουθώντας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Υποδιευθυντή/ντριας Καταστήματος.

    Lidl UP: Learn & Work

    Προφίλ υποψηφίων σπουδαστών

    • Τελειόφοιτοι & Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικού ή Τεχνικού Λυκείου)
    • Δεν απαιτείται προϋπηρεσία
    • Καλά Αγγλικά (Β2)

    Παροχές σε όλη τη διάρκεια των σπουδών:

    • Μηνιαίος Μισθός (510€ το 1ο έτος και 585€ το 2ο έτος)
    • Πλήρης Ασφάλιση & Ένσημα
    • Ιδιωτική ιατρική ασφάλιση
    • Διατακτικές Τροφίμων
    • Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών ΜΜΜ
    • Laptop

    Lidl UP: Learn & Work: Σπουδές και έμμισθη εργασία μαζί!

    Πώς ξεκίνησε η ιδέα

    Τα πάντα ξεκίνησαν από ένα όραμα. Το όραμα της Lidl να στηρίξει την αγορά εργασίας. Και το κάνει με κάθε τρόπο! Πώς; Ξεκινώντας από τους δικούς της ανθρώπους, φροντίζοντας για την εκπαίδευση και την εξέλιξή τους. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε ως  Κορυφαίος Εργοδότης (Top Employer) για 5η συνεχόμενη χρονιά! Γι’ αυτό είναι «Νο 1»  Εργοδότης Επιλογής (Employer of Choice) για το 2020, βάσει έρευνας του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε νέους/νέες 21-40 ετών. Και συνεχίζει δυναμικά.

    Το Lidl UP: Learn & Work είναι η συνέχεια αυτού του οράματος, καθώς σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Lidl Ελλάς δημιούργησε ένα πρωτοποριακό πειραματικό διετές πρόγραμμα όπου σπουδάζεις με μισθό και αποφοιτάς με καριέρα!

    Το Lidl UP: Learn & Work φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο. Έτσι, η Lidl Ελλάς στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας με δράσεις, δίνοντας χώρο σε νέους και νέες χωρίς εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη για μάθηση, να εξελιχθούν χωρίς όρια.

    Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 27/10.

    Το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021.

    Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και το όραμά της Lidl Ελλάς στο www.lidlup.gr.

    Πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείς να λάβει κανείς και τηλεφωνικά στο 2111032330 (09:00 με 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή, πλην αργιών).