• Business

    Λεβεντέρης: Μοιραία ήρθε το “λουκέτο” στο εργοστάσιο του Βόλου

    • NewsRoom


    Μετά από 9 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων και 3 χρόνια εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας η Λεβεντέρης ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιό της στον Βόλο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, το διοικητικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 566 / 29.07.2016 Πράξη Διοίκησης, αφού εκτίμησε τη διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου της στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητάς του, τις συσσωρευμένες ζημίες επί μία συνεχή δεκαετία, τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση παρά την συνεχή προσπάθεια της διοίκησης με την λήψη ηπιότερων μέτρων, αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη διακοπή λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο ανωτέρω εργοστάσιο της.

    Από τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν αποχωρήσει οικιοθελώς από την επιχείρηση τέσσερα άτομα και είχαν απολυθεί εννέα, με αποτέλεσμα το προσωπικό του εργοστασίου να μετρά 18 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων του διευθυντή και υποδιευθυντή.

    Η  Ν. Λεβεντέρης Α.Ε. ξεκίνησε το 1932  ως μια μικρή βιοτεχνία παρέχοντας εξάρτιση για τα ιστιοφόρα καΐκια του Πειραιά για να φθάσει να προμηθεύει σύρματα και συρματόσχοινα σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, Πολεμικό Ναυτικό, βιομηχανία, ναυπηγεία και τον ενεργειακό κλάδο.

    Η εταιρία συνεχίζει τη δραστηριότητα της στον τομέα της εμπορίας και δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, με την προμήθεια προϊόντων από συνεργάτες προμηθευτές και με τα υπάρχοντα αποθέματα παραγωγής της, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής θέσης της καθώς και στην ανάσχεση της ζημιογόνου πορείας της.

    Ωστόσο με συσσωρευμένες ζημιές ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ  από τη χρήση του 2007 μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, η διοίκηση καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν την επιβίωση της Λεβεντέρης.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giorgos-ikonomou-tsounami-gia-ti-dryships-meta-tin-proidopiisi-tou-nasdaq/65115

     



    ΣΧΟΛΙΑ