• Business

    ΛΑΡΚΟ: Κατέρρευσε οροφή λόγω χιονιού – Εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον

    • NewsRoom
    ΛΑΡΚΟ

    ΛΑΡΚΟ


    Εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο για 16 ώρες παρέμειναν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

    Δεκάδες εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα το βράδυ της Κυριακής. καθώς λόγω της κακοκαιρίας, δεν υπήρχε πρόσβαση από και προς τον χώρο.

    Η κακοκαιρία βρήκε τους εργαζομένους όταν εκείνοι ήταν ακόμη στο εργοστάσιο, εγκλωβίζοντάς τους στο χώρο εργασίας τους για τουλάχιστον 16 ώρες.

    Συγκεκριμένα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ξημερώματα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας να παραμένουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας αποκλεισμένοι στο χώρο του εργοστασίου, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και χωρίς τρόφιμα.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το 902.gr, μηχανήματα προσπάθησαν να ανοίξουν το οδικό δίκτυο προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι.

    Εκτός από αυτό, μάλιστα, από το βάρος του χιονιού και σε συνδυασμό με τη χρόνια έλλειψη συντήρησης, κατέρρευσε και ένα μεγάλο τμήμα της οροφής του εργοστασίου στο χώρο που βρίσκονται τα καμίνια. Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

    Πληροφορίες από το ΥΠΕΝ ωστόσο αναφέρουν τα εξής: Κατέρρευσε τμήμα της σκεπής σε ένα καμίνι της μονάδας νικελίου. Το εργοστάσιο δεν λειτουργεί προς το παρόν, αλλά αυτό οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης λόγω πτώσης δέντρων. Η βλάβη στο ρεύμα σύντομα θα αποκατασταθεί και θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του εργοστασίου. Το εργοστάσιο τις τελευταίες ώρες δεν είναι προσβάσιμο γιατί έχει πολύ χιόνι στην περιοχή και δεν μπορούν να φτάσουν εκεί οι εργαζόμενοι.

    Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εντός της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη και έως αύριο το μεσημέρι η παραγωγή θα επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα. Επίκειται ανακοίνωση του Ειδικού Διαχειριστή.

    Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter:
    ΛΑΡΚΟ
    ΛΑΡΚΟ

    Διαβάστε ακόμη:

    Και δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία «Μήδεια»

    Μητσοτάκης για «Μήδεια»: Πρωτόγνωρο το φαινόμενο – Κάνουμε υπομονή, χωρίς περιττές μετακινήσεις

    Η Ελλάδα στα λευκά: Ο Αρκάς σχολιάζει χιουμοριστικά την επέλαση της «Μήδειας»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ