• Business

    Λάκης Γαβαλάς: Η οδύσσεια ενός οφειλέτη που θέλει να πληρώσει και το Δημόσιο του λέει “όχι”!

    Λάκης Γαβαλάς

    Λάκης Γαβαλάς


    Τον απόλυτο παραλογισμό ζει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος προσπαθεί εδώ και χρόνια να καλύψει τις οφειλές του προς το Δημόσιο μέσω συμψηφισμού με ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του, αξίας που ξεπερνά τα χρέη του, όμως το Δημόσιο… δεν το δέχεται!

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Λάκη Γαβαλά, Γιάννη Παγορόπουλο, ήδη από την εποχή που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών (και ο Λάκης Γαβαλάς στη φυλακή για τα χρέη του, σε μία υπόθεση που πήρε μεγάλη δημοσιότητα) είχε υποβληθεί από την πλευρά του πρόταση στο υπουργείο αίτημα συμψηφισμού του ακινήτου με τις οφειλές του. Η απάντηση που έλαβε; “Το Δημόσιο δέχεται μόνο ρευστό, όχι ακίνητα”! Το ότι βέβαια το Δημόσιο θα μπορούσε να πάρει το ακίνητο και να το αξιοποιήσει για να του αποφέρει ρευστό μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό τους…

    Η ιστορία αυτή παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα, με τα χρέη του Λάκη Γαβαλά να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και το ακίνητό του, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι αξίας άνω των 32 εκατομμυρίων ευρώ, να παραμένει αναξιοποίητο.

    Πρόκειται για ένα μοντέρνο κτιριακό συγκρότημα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης σχεδόν 15.000 τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή της Κάντζας, στο οποίο στεγαζόταν η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά, προτού πτωχεύσει υπό το βάρος των οφειλών της σε Δημόσιο και προμηθευτές. Και παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας αποδέχθηκε το 2013 πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για την απόκτηση του ακινήτου έναντι 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, η αγοραπωλησία αυτή δεν προχώρησε ποτέ τελικά, ενώ και οι προσπάθειές του να δώσει απευθείας στο Δημόσιο το ακίνητο απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να θέλει να ξοφλήσει το κράτος και να μην μπορεί!

    Και βέβαια, μολονότι η υπόθεση αυτή έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του Λάκη Γαβαλά, είναι πολλοί οι… άσημοι οφειλέτες του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, καθώς προσφέρουν στο κράτος ακίνητα μεγάλης αξίας για να καλύψουν τα χρέη τους, όμως η απάντηση που παίρνουν είναι: “Δεχόμαστε μόνο μετρητά”.

    Ιστορίες ελληνικής τρέλας…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛ: Όχι της δικαιοσύνης στους εργαζόμενους – Ναι στις πιστώτριες τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατασχέσεις λογαριασμών: Ούτε 700 ευρώ δεν έχει μέσα ο καθένας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνθιμος Θωμόπουλος: Όλα έτοιμα για τη νέα τράπεζα. Αναζητεί 300 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ