• Business

    Λ. Μπόμπολας: T’ αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν πτώση της μετοχής του Ελλάκτωρα

    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


    Πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή της εταιρίας Ελλάκτωρ, καθώς η διεύρυνση ζημιών που κατέγραψε το 2015 σε συνδυασμό με την δικαστική περιπέτεια του βασικού μετόχου της Λεωνίδα Μπόμπολα, για τον οποίο εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης στην Κύπρο, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στην αγορά. 

    Η μετοχή της εισηγμένης έχει καταγράψει σημαντικές διακυμάνσεις από τις αρχές του έτους, καθώς ξεκίνησε στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς στα 1,41 ευρώ και υποχώρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι τα 0,937 ευρώ. Από εκεί και πέρα άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση βρέθηκε εκ νέου στα 1,41 ευρώ. Ωστόσο, σήμερα ο τίτλος σημείωσε πτώση 9,93%, κλείνοντας στα 1,27 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στα 1,25 ευρώ και υψηλότερη στα 1,46 ευρώ. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η πτώση συνοδεύτηκε από αυξημένο όγκο συναλλαγών -1.094.050 μετοχές άλλαξαν χέρια- ενώ ο ημερήσιος τζίρος της μετοχές ανήλθε στα 1,51 εκατ. ευρώ. 

    Λεωνίδας Μπόμπολας. Ετών 55. CEO Ελλακτωρ
    Λεωνίδας Μπόμπολας. Ετών 55. CEO Ελλακτωρ

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία για το 2015 απογοήτευσαν την αγορά, καθώς οι ζημίες της αυξήθηκαν στα 106,1 εκατ. ευρώ από 51,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014 ενώ ο ενοποποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 0,7% στα 1,533 δισ. ευρώ έναντι 1,544 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Ως εκ τούτου, το ΔΣ της Ελλάκτωρ θα προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 3 Ιουνίου 2016, τη μη διανομή μερίσματος.

     

    Στο μεταξύ, χθες ο Λεωνίδας Μπόμπολος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ και ένα εκ των βασικών της μετόχων, παρουσιάστηκε αυτοβούλως με τους δικηγόρους τους στο Αστυνομικό Τμήμα και στον Εισαγγελέα Εφετών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αναμένεται η απόφαση σχετικά με την έκδοση του στην Κύπρο.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α.Αγγελόπουλος: Super επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ολυμπία

    aggelopoulos



    ΣΧΟΛΙΑ