• Οικονομία

    Κτηματολόγιο: «Έχετε μήνυμα στο κινητό σας!»

    • NewsRoom
    κτηματολογιο


    Περισσότερα από 720.000 ακίνητα πρόκειται να προαναρτηθούν στους πίνακες και τα διαγράμματα του δήμου Αθηναίων, σε συνέχεια της διαδικασίας δήλωσης ακινήτων στο Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το Κτηματολόγιο προγραμματίζει να αναρτήσει τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου, τους σχετικούς πίνακες, ενώ παράλληλα σκοπεύει να ενημερώσει περισσότερους από 550.000 ιδιοκτήτες μέσω…sms!

    Ως κομβικής σημασίας κρίνεται η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην παραπάνω διαδικασία, σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου, με το σκεπτικό ότι ενδιαφέρει πρωτίστως τους ίδιους και τα συμφέροντά τους, καθώς θα είναι ο μοναδικός τρόπος να τσεκάρουν πριν την οριστικοποίηση των πινάκων, αν έχουν εγγραφεί σωστά τα στοιχεία τους, τόσο των ιδίων, όσο και των ιδιοκτησιών τους.

    Στο εν λόγω στάδιο, της προανάρτησης, οι 550.000 ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων, που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008, εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη.

    Όπως επισημάνθηκε, η προανάρτηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας του Κτηματολόγιου, www.ktimatologio.gr. Από τον ίδιο ιστότοπο (www.ktimatologio.gr) θα γίνεται και η ενημέρωση για το κόστος της διαδικασίας κτηματογράφησης.

    Όσοι έχουν εκκρεμή ζητήματα, που πρόκειται να τεθούν στην Προανάρτηση, θα πρέπει να μπαίνουν στο σύστημα, καταχωρώντας τους κωδικούς του TaxisNet και, με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία των εμπράγματων δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, ώστε να επαληθεύουν την ορθότητά τους στις εγγραφές του Κτηματολογίου.

    Η εφαρμογή για την Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο θα ανοίξει στις 22 Απριλίου 2019 και, βάσει όσων ισχύουν σήμερα, θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας, στις 22 Ιουνίου 2019.

    Μόλις ολοκληρωθεί η Προανάρτηση και η επαλήθευση των εγγράφων και αιτημάτων επανεξέτασης στοιχείων, κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κτηματολόγιο: Δείτε πόσο πρέπει να πληρώσετε για τα ακίνητα που δηλώνετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κτηματολόγιο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή των δηλώσεων – Αναλυτικά τα δικαιολογητικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κτηματολόγιο: Ποιοι κινδυνεύουν με απώλεια του ακινήτου τους



    ΣΧΟΛΙΑ