ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε στο πρώτο φετινό εξάμηνο το Κτήμα Λαζαρίδη, όπως προκύπτει από τις σχετικές λογιστικές καταστάσεις που δημοσίευσε σήμερα.
Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία:
• Ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τα 10,755 στα 12,168 εκατ. ευρώ.
• Βελτίωσε το EBITDA στα 3,557 εκατ., από 2,946 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
• Αύξησε την καθαρή της κερδοφορία από το 1,525 στο 1,602 εκατ. ευρώ.
• Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στις 30/6/2024 στα 37,996 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου (ισχυροί δείκτες ρευστότητας και κεφαλαιακής διάρθρωσης).
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Κτήμα Λαζαρίδη: «Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, αν και διαφαίνεται περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού, που επηρεάζει θετικά τον κύκλο εργασιών της Εταιρείας, η αύξηση του ενεργειακού κόστους και ο πληθωρισμός που επιμένει, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την κατανάλωση. Λόγω των παραπάνω αντικρουόμενων παραγόντων, δεν είναι δυνατόν επί του παρόντoς η διοίκηση να εκτιμήσει τον ακριβή αντίκτυπο τους στις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος».
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Πολάκης: Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του – Από την Κουμουνδούρου
Παπαστεργίου: Έρχεται νέα εφαρμογή για την ενέργεια – Πώς με ένα κλικ θα αλλάζουμε πάροχο
Σωκράτης Φάμελλος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του – «Πάμε όλοι μαζί»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: Ποιες είναι οι 15 λεωφορειακές γραμμές που θα ενισχυθούν τα δρομολόγια – Στόχος λεωφορείο κάθε 8 λεπτά στην 550
- Το αγροτικό σοκ και έκτακτη Κ.Ο., ποιους Ελληνες προσκάλεσε ο Τραμπ, τι έγινε στο Καπνεργοστάσιο και τι συμβαίνει με το Safe
- Μαριάννα Τσουρεκά: Μόνο η Luisa θα έφερνε τη La Double J
- Τι συζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο Λευκό Οίκο – Προς νέες συμφωνίες με Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία για το LNG