• Business

    Κτήμα Λαζαρίδη: Αύξηση 21,7% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

    • NewsRoom
    Γεράσιμος Λαζαρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κτήμα Λαζαρίδη ΑΕ

    Γεράσιμος Λαζαρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κτήμα Λαζαρίδη ΑΕ


    Αύξηση περίπου 21,7% σημείωσε στο εννεάμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε., κλείνοντας στα 10,366  εκατ. ευρώ, χάρη στις σημαντικές επιδόσεις του τουρισμού και της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,12 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

    Όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου, τα αποτελέσματα του εννεαμήνου είναι επιβαρυμένα κατά ποσό 463 χιλ. ευρώ με έκτακτα κονδύλια από ζημία εκρίζωσης αμπελώνων στα πλαίσια αναδιάρθρωσης αυτού (δαπάνη που αφορά στη μητρική).

    Το ποσό αυτό προκύπτει από την διαφορά της ζημίας εκρίζωσης αμπελώνα ύψους 536 χιλ ευρώ μείον την επιδότηση που εισέπραξε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο ύψους 73 χιλ. ευρώ. Αν εξαιρεθεί το ποσό των 463 χιλ ευρώ από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, τα κέρδη προ φόρων της τρέχουσας περιόδου παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση.

    Αναφορικά με τις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, η Διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Μητρικής θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία και κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Όμως δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας ως προς την εξέλιξη της πανδημίας και των μέτρων που θα παρθούν για την αντιμετώπιση της καθώς επίσης και το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης, είναι δύσκολο να μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση για την επίδραση του τελευταίου τριμήνου στα συνολικά κέρδη της χρήσης.

    Παράλληλα, ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παραμένει σταθερός σε σχέση με τις 30/6/2021 παρά τη συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας.

    Διαβάστε επίσης

    Amazon: Στόχος ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής 15 αποθήκες της

    Capital Economics: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία, πληθωρισμό, ναύλα, επιτόκια και πετρέλαιο η νέα μετάλλαξη



    ΣΧΟΛΙΑ