ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχέδιο που αναμένεται να οδηγήσει σε δύο ξεχωριστές εισηγμένες εταιρείες εξετάζει η Kraft Heinz, ώστε για να απελευθερώσει αξία και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του brand.
Πιο συγκεκριμένα, η μία εταιρεία θα παράγει σάλτσες και συσκευασμένα γεύματα όπως η κέτσαπ Heinz και τα Kraft Mac & Cheese, ανέφερε η Kraft Heinz σε σημερινή της ανακοίνωση.
Η μονάδα αυτή τη στιγμή καταγράφει πωλήσεις 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η δεύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία θα είναι εκείνη με τα προϊόντα σούπερ μάρκετ όπως τα χοτ ντογκ Oscar Mayer και τα Lunchables.
Αυτή τη στιγμή καταγράφει 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.
Τα ονόματα των δύο εταιρειών θα καθοριστούν σε διαφορετική ημερομηνία, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ αναζητείται διευθύνων σύμβουλος για τη μονάδα που θα διαχειρίζεται τις σάλτσες και αλοιφές.
Της μονάδας παντοπωλείων θα ηγηθεί ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Kraft Heinz, Κάρλος Αμπράμς-Ριβέρα (Carlos Abrams-Rivera).
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συγκεκριμένη κίνηση αίρει μια συγχώνευση 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιήθηκε πριν από μια δεκαετία, η οποία ένωσε δύο εμβληματικές μάρκες.
Η συμφωνία, που οργανώθηκε από την 3G Capital και την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, δημιούργησε έναν κολοσσό της βιομηχανίας λίγο πριν «νέες δυνάμεις» αρχίσουν να αναδιαμορφώνουν τις αγορές των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ζήτησης για πιο υγιεινά, τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, τα νέα φάρμακα απώλειας βάρους και του αυξανόμενου πληθωρισμού που ανάγκασε τους καταναλωτές να μειώσουν τις αγορές τους.
Η μετοχή της Kraft Heinz σημείωνε άνοδο κατά 2,68% στις 14:14 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδος.
Ωστόσο, έχει υποχωρήσει κατά περίπου 21% τους τελευταίους 12 μήνες, έως το κλείσιμο της Παρασκευής.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Kraft Heinz δήλωσε ότι εξετάζει «πιθανές στρατηγικές συναλλαγές», όμως δεν είχε αναφέρει ποιες μάρκες θα μπορούσε να αποσχίσει.
Ανέφερε επίσης ότι εξετάζει ευκαιρίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές με στόχο την ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους.
Διαβάστε επίσης:
Monte Paschi: Αυξάνει την προσφορά για την Mediobanca κατά 750 εκατ. ευρώ
Tesla: Απογοητευτικές πωλήσεις στην αγορά της Ινδίας λόγω δασμών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ενδέχεται να διατάξει την ανάπτυξη Εθνοφρουράς στη Νέα Ορλεάνη
- Ρούμπιο: Θα βυθίζονται τα πλοία που μεταφέρουν ναρκωτικά
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Ήρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, για μια Ελλάδα για όλους»
- Η Φλόριντα σταματά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακόμα και για να γίνουν δεκτά τα παιδιά στο σχολείο
