ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δεν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας». Στη διαβεβαίωση αυτή προχώρησε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παναγιώτης Πανέτσος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τελευταίου στον χώρο εργασιών στη γέφυρα.
Κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της γέφυρας δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία, ενώ όπως τονίστηκε «οι μικροφθορές στον οπλισμό δεν προβληματίζουν για τη στατικότητά της». Έχουν ήδη επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση σημείων με τις μικρότερες ρωγμές.
Όπως αναφέρθηκε από το τεχνικό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τον έλεγχο και την αποκατάσταση των προβλημάτων της γέφυρας, «μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους, οι τυχόν επισημάνσεις που θα προκύψουν θα ληφθούν υπ’ όψιν στην ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας».
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Από σήμερα σε εφαρμογή το «Καλάθι της Ενέργειας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intralot και τα big news, η super Alpha Bank, τα διεθνή ραντεβού του Πιερ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι φωνές στο ΜΜ, ποιος έβαλε νάρκη στον εφοπλιστή Οικονόμου και ο Σταθόπουλος της BC σε κέφια (3 φωτό)
- Αξιολόγηση του ΕΣΥ: Βήμα – βήμα η διαδικασία, 7 παράμετροι στο μικροσκόπιο
- Ποιος ζήτησε την παραίτηση Βορίδη, ο άγριος καυγάς στο Μαξίμου, το σχέδιο αλλαγής πρωθυπουργού και γιατί γέμισε «Ινδιάνους» η Λάρισα
- Sichuan Airlines: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από τον ΔΑΑ προς Τσενγκντού – Ελληνοκινεζική συνεργασία ορόσημο στις αερομεταφορές
