• Business

    Κωστής Χατζηδάκης: Συστημικός κίνδυνος για την οικονομία η ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Χατζηδάκης ΝΔ

    Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Συστημικό κίνδυνο για την οικονομία χαρακτήρισε τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

    Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της 24ης Σεπτεμβρίου, οπότε και θα βγει η νέα έκθεση του ορκωτού ελεγκτή.

    «Η έκθεση αυτή, μετά τα μέτρα που ανακοινώσαμε, πρέπει να λέει ότι η ΔΕΗ είναι βιώσιμη. Διότι εάν δεν το πει, θα κληθούμε να πάρουμε βίαια μέτρα στη συνέχεια. Προσέξαμε, λοιπόν, κινηθήκαμε γρήγορα, έτσι ώστε να περάσουμε αυτό το σκόπελο και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά στις 24 Σεπτεμβρίου» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Σε ερώτηση, εξάλλου, για τη ΔΕΗ επανέλαβε ότι το κόστος των μέτρων επιμερίζεται σε όλους (ανταγωνιστές της ΔΕΗ, εργαζόμενοι, παραγωγοί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.) ενώ για τους καταναλωτές το κόστος είναι 2,5 ευρώ το μήνα.

    Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Όποτε παίρνουμε κάποιο μέτρο το οποίο είναι δυσάρεστο για ενδεχομένως ορισμένες κοινωνικές ομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει είναι ανάλγητοι και νεοφιλελεύθεροι, παράδειγμα ΔΕΗ. Αυτό μου λένε εμένα, όλο αυτό τον καιρό.

    » Κάνατε αυξήσεις, τσακίσατε τον κόσμο και τα λοιπά. Όποτε μιλάμε για μειώσεις φόρων, λένε ότι ήταν στρωμένο το έδαφος και, ως εκ τούτου, αυτοί τα προετοίμασαν όλα. Ας διαλέξουν. Τι από τα δύο συμβαίνει. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δυο. Αυτό που συμβαίνει απλώς, είναι ότι ήρθε μια άλλη κυβέρνηση, που δεν έχει τις ιδεοληψίες που είχε η προηγούμενη».



    ΣΧΟΛΙΑ