Η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.
Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Apple: Ο Τζον Τέρνους νέος ηγέτης του τεχνολογικού κολοσσού – Το μήνυμα του Τιμ Κουκ που αποχωρεί από CEO μετά από 15 χρόνια
- Σχέδιο μαμούθ για την ΟΣΥ: Έρχονται στην Αθήνα πάνω από 500 νέα λεωφορεία και εκατοντάδες νέοι οδηγοί
- Τι θα ζητήσει η Λάουρα Κοβέσι από τον Γιώργο Φλωρίδη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι 3 ευρωπαίοι εισαγγελείς
- Υπέρβαση κόστους και συνολικά 1,2 δισ. ευρώ για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.