Η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.
Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επίσκεψη του ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη από αύριο έως και 31 Ιανουαρίου – Ποιες συναντήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμά του
- Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Διακόπτεται η λειτουργία του The Birth Center
- Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας συνεδριακής βιομηχανίας
- Βιολάντα: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο