• Business

    Κόντρα Κουντουρά-Ανδρεάδη κατά τη συνεδρίαση “κεκλεισμένων των θυρών” στο Μέγαρο Μουσικής


    Εντονη κόντρα μεταξύ του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά, ξέσπασε κατά την συνεδρίαση “κεκλεισμένων των θυρών” του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής για το τέλος πληρότητας!

    Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για “ταφόπλακα” στον ελληνικό τουρισμό στην περίπτωση που επιβληθεί το τέλος πληρότητας ή διανυκτέρευσης, ενώ απο την πλευρά της η αναπλ. υπουργός εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία της ότι “φέτος θα είναι μια ακόμα χρονιά για τον τουρισμό” κάνοντας λόγο για προκλήσεις και ευκαιρίες που χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά.

    Η κα. Κουντουρά επεσήμανε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει φέτος από τις 7 Απριλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, σημειώνοντας την ενισχυμένη παρουσία των tour operators φέτος σε ανερχόμενους προορισμούς όπως η Καλαμάτα, η Σκιάθος και η Θάσος. Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα θετικά μηνύματα από τη ρωσική αγορά για τη φετινή περίοδο.

    Στη συνέχεια ζήτησε τη συστράτευση των επιχειρηματιών του τουρισμού και της αντιπολίτευσης παρά την όποια κριτική ασκείται, καθώς, όπως ανέφερε, ο τουρισμός “πρέπει να παραμείνει εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων”.

    Επιπλέον, σημείωσε πως βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του σχέδιο απόφασης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy), η οποία θα συζητηθεί πριν από την οριστικοποίησή της με τους φορείς του τουρισμού.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ