• Business

    Κοντομηνάς: Οι κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβει για το μέλλον του Alpha σε 10 ημέρες

    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Δημήτρης Κοντομηνάς


    Εξελίξεις δρομολογούνται στον Alpha με την επιστροφή του Δημήτρη Κοντομηνά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αναμένεται σε δέκα ημέρες, την ώρα που ο χρόνος πιέζει όσον αφορά στο μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού, που δεν κατάφερε στην πρόσφατη επεισοδιακή δημοπρασία να εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ο ιδιοκτήτης του Alpha, άμα τη επιστροφή του στην Αθήνα, θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, και κυρίως να κρίνει αν είναι προς το συμφέρον του ιδίου και του σταθμού να κυνηγήσει ένα deal με την πλευρά Καλογρίτσα, που φαίνεται να επιθυμεί διακαώς να εμπλακεί στα διοικητικά του καναλιού, με αντάλλαγμα φυσικά την άδεια που εξασφάλισε.

    Όπως γράφαμε και χθες στο mononews.gr, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, σε αντίθεση με τον έτερο «νέο» καναλάρχη, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν φαίνεται να κάνει καμία προετοιμασία για το στήσιμο ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού από την αρχή, κάτι που υποδεικνύει ότι προτιμά να πάρει ένα «έτοιμο» κανάλι, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προσέγγισή του με τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος με τη σειρά του θέλει να διασφαλίσει την παρουσία του στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με την πλευρά Καλογρίτσα. Για να το πούμε… μπακαλίστικα: ο ένας έχει το κανάλι, ο άλλος έχει την άδεια. Άρα, η ισχύς εν τη ενώσει;

    Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα επιστρέψει στην Αθήνα με έτοιμες προτάσεις προς τον Γ. Καλογρίτσα, ώστε να διαφανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αν μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ αντίστοιχες προτάσεις φέρεται να καταρτίζει και η πλευρά Καλογρίτσα, που «καίγεται» για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς ο χρόνος πιέζει για τη μέρα που το κανάλι που θα λάβει την άδεια του Καλογρίτσα θα εκπέμψει στις οθόνες μας.

    Αντίστοιχη βιασύνη δε φαίνεται πάντως να υπάρχει από την πλευρά του Δημήτρη Κοντομηνά, που για την ώρα επικεντρώνει την προσοχή του στον δικαστικό αγώνα κατά της διαδικασίας της δημοπράτησης των αδειών, και ειδικότερα στην ακύρωση της τέταρτης άδειας (που πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης), με αιχμή τον ύποπτο ρόλο που εκτιμά ότι διαδραμάτισε ο Ιβάν Σαββίδης, τον οποίο θεωρούν «λαγό» που συμμετείχε στη διαδικασία μόνο για να ανεβάσει το τίμημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Alpha θα συνεχίσει να ζητά την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του διαγωνισμού, κι ενώ ο νομικός εκπρόσωπος του καναλιού, Πάνος Λαζαράτος, παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια τις ταινίες όπου καταγράφονται τα όσα διαδραματίστηκαν στο κτίριο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τις μέρες της μαραθώνιας δημοπρασίας.

    Παράλληλα, ο Alpha περιμένει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ιβάν Σαββίδη, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία με την οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό είχε και άλλες δραστηριότητες, πέρα από τα ΜΜΕ. Ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει το ΣτΕ, θα χαράξει τα επόμενα βήματά του το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/polakis-kata-dimosiografou-agapi-gia-chrima-se-kani-pavlo-tsima/73650



    ΣΧΟΛΙΑ