• Business

    Κυριάκος Μαμιδάκης: Το τελευταίο αντίο και το σοκ της δυναστείας

    Κυριάκος Μαμιδάκης


     

    Δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν οι δύο κόρες του, ο αδερφός του Νίκος τα ξαδέρφια του και τα ανίψια του, το απονενοημένο διάβημα στο οποίο προέβη ο Κυριάκος Μαμιδάκης το μεσημέρι της Κυριακής. Τότε, που αφού τέσταρε το πιστόλι του πυροβολώντας μια φορά, αυτοκτόνησε μέσα στην κατοικία του στον Διόνυσο, επιλέγοντας ο ίδιος την δραματική λύση για τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν την πτώχευση της Jet Oil.

    Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της «λύσης» που προτίμησε ο 84χρονος επιχειρηματίας, η δυναστεία Μαμιδάκη συγκλονίστηκε συθέμελα, ακόμη και οι μακρινοί συγγενείς.

    Μόνο κάποιοι παλιοί γέροντες από τα Χανιά που το έμαθαν, κούνησαν απλά το κεφάλι τους ξέροντας ότι ο Κυριάκος Μαμιδάκης αποφάσισε να ενεργήσει  ως Κρητικός παλαιάς κοπής.

    Σαν αυτούς τους μαυροφορεμένους άντρες, που λειτουργούν με έναν ιδιότυπο κώδικα τιμής, όταν νοιώθουν ότι προσβάλλονται η όταν νοιώθουν ντροπή για κάτι που έκαναν και πρέπει να την ξεπλύνουν.

    Επέλεξε μια σφαίρα για να δώσει ο ίδιος ένα τέλος που προφανώς δεν ήταν αναμενόμενο για πολλούς, από έναν άνδρα στο λυκαυγές της ζωής του.

    Οι δύο κόρες του Ειρήνη και Εύη είναι απαρηγόρητες, όπως και ο αδερφός του Νίκος, σοκαρισμένοι από την δραματική κατάληξη που που διάλεξε ο Κρητικός μέχρι το μεδούλι επιχειρηματίας, που ήξερε μόνο να δίνει.

    Το ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσε να το κάνει, ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για τον ίδιο, ενώ σύμφωνα με πρώην και νυν στελέχη της εταιρίας, τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν δεν μιλιόταν.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της οικογένειας ήταν λιτή και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτός ο άνθρωπος που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του την ζωή. Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμα του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει τον δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι φανερώνει κατά πολύ το ήθος και τον χαρακτήρα του».

    Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία από την Ανώσκελη Χανίων, θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, παρουσία συγγενών και φίλων που θα αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που έφυγε με το κεφάλι ψηλά, υπακούοντας στον νόμο της Κρήτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/den-imaste-kleftes-ti-ipe-o-leventis-kritikos-kiriakos-mamidakis-se-tilefonima-se-ipallilo-tou/58177

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ikogenia-mamidaki-aftos-o-anthropos-pou-ligise-kato-apo-varos-tou-igeti/58306



    ΣΧΟΛΙΑ