• Business

    Κυριάκος Αναστασιάδης: Αυτές είναι οι νέες, στρατηγικές κινήσεις της Celestyal Cruises

    Celestyal Cruises

    Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος Celestyal Cruises


    Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας, Celestyal Cruises, ανακοίνωσε πως η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε παραγγελίες νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων καθώς έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με πολλά ναυπηγεία σε όλο τον κόσμο.

    Μιλώντας στο “Cruise Critic”, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο στόχος της εταιρείας είναι τα νεότευκτα πλοία και πως η Celestyal εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: “Ο απόλυτος στόχος είναι να μπούμε στο ‘παιχνίδι’ των νεότευκτων, όμως πρόκειται για μια εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία. Βρισκόμαστε ήδη σε σχετικές συζητήσεις και μιλάμε και με έναν σχεδιαστή για τις τεχνικές προδιαγραφές”.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε επίσης πως ο στόχος της εταιρείας δεν είναι τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια καθώς το μεγαλύτερο που έχει στα σκαριά θα μεταφέρει περίπου 1.800 επιβάτες και θα έχει χωρητικότητα 60.000-gt. Επίσης πρόσθεσε ότι τα δυο νέα πλοία – κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δύο τα καινούρια κρουαζιερόπλοια – θα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εκτελούν τριήμερα και τετραήμερα δρομολόγια, ενώ όλες οι εξωτερικές καμπίνες θα διαθέτουν το δικό τους μπαλκόνι.

    celestyal olympia
    Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia

    Παρόλα αυτά, οι ενδεχόμενες παραλαβές των νέων αυτών πλοίων θα καθυστερήσουν αρκετά καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, τα περισσότερα ναυπηγεία δεν έχουν διαθεσιμότητα και πως πριν το 2021 ή το 2022, δεν δύναται να πραγματοποιηθεί κάποια νέα παραλαβή στη Celestyal.

    Παράλληλα, η Celestyal Cruises σχεδιάζει να εδραιώσει την παρουσία της στον Περσικό Κόλπο, τοποθετώντας στο Dubai το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia από το Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να μεταφέρει 1.664 επιβάτες και με βάση το λιμάνι του Dubai, θα πραγματοποιεί τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες και θα προσεγγίζει περιοχές όπως το Muscat του Oman, η Doha του Qatar αλλά και το Bahrain, μέχρι και τον Απρίλιο του 2018.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε σχετικά ότι “Θα φέρουμε κάτι καινούριο στην περιοχή του Κόλπου. Όλες οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί προσφέρουν επταήμερα δρομολόγια. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό”.

    Ακόμα, η Celestyal διαθέτει παρουσία και στην Κούβα. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal θα έχει βάση την Κούβα από το Νοέμβριο του 2016 ενώ είναι πιθανό να προστεθεί και άλλο ένα πλοίο του στόλου εκεί από το Νοέμβριο του 2017.

    celestyal crystal
    Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal

    “Δεν έχουμε καταλήξει για το πώς θα αξιοποιήσουμε το Thomson Spirit (το πλοίο που σχεδιάζει η εταιρεία να τοποθετήσει στην Κούβα) ακόμη. Υπάρχουν κάποιες επιλογές και είναι θέμα του ποια από αυτές θα υιοθετήσουμε. Μία από αυτές είναι να τοποθετήσουμε και ένα δεύτερο πλοίο στην Κούβα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

    Η Celestyal Cruises αποτελεί τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας ελληνικών συμφερόντων και παράλληλα τη μοναδική με έδρα την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Πειραιά. Διαθέτει παρουσία στον πολύ ανταγωνιστικό τομέα της κρουαζιέρας στη χώρα μας εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια ενώ είναι και η μόνη εταιρεία του κλάδου που πραγματοποιεί home porting.

    Φιλοδοξεί να καθιερώσει την κρουαζιέρα στη συνείδηση των Ελλήνων ως τον ιδανικό και ταυτόχρονα και πιο συμφέροντα οικονομικά τρόπο διακοπών, μιας και προσφέρει all inclusive κρουαζιέρες διάρκειας τριών, τεσσάρων αλλά και επτά ημερών, τα προγράμματα των οποίων μπορούν να συνδυαστούν με οργανωμένες εκδρομές στην ξηρά σε κάθε λιμάνι που προσεγγίζει το καθένα από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας.

    Αυτή τη στιγμή στο στόλο της η Celestyal διαθέτει τρία κρουαζιερόπλοια, τα Celestyal Olympia, Celestyal Crystal και Celestyal Nefeli, με το νεότερο από αυτά να έχει ηλικία 24 ετών, ενώ αναμένεται να παραλάβει και άλλα δύο – τα Thomson Majesty (κατασκευής 1992) και Thomson Spirit (κατασκευής 1983), τα οποία αποτελούν εξαγορές – τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dramatiki-miosi-tis-choritikotitas-ton-nafpigion-diethnos-os-ke-30-provlepi-teekay/73663

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ipothesi-hanjin-xefortoni-se-limani-tis-kalifornia-plio-tis-danaos-shipping/73646



    ΣΧΟΛΙΑ