• Business

    Κίνημα της πετσέτας – Daily Mail: Θυμωμένοι Έλληνες κατά όσων τους κλέβουν τις παραλίες

    • NewsRoom
    Πάρος

    Πάρος


    Εξαπλώνεται το κίνημα της πετσέτας στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

    Η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει όσα συμβαίνουν στις ελληνικές παραλίες και επισημαίνει ότι το κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του σε νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

    Όπως εξηγεί η βρετανική εφημειδα, το κίνημα «δημιουργήθηκε στην Πάρο από κατοίκους κουραμένους από την έλλειψη ελεύθερου χώρου στις παραλίες» από την «επιθετική κατάληψη με τις ξαπλώστρες». Τονίζουν ακόμη ότι οι παράνομες επιχειρήσεις «ξεπλένουν» τους παραθεριστές, οι οποίοι πληρώνουν υπερβολικά για μια θέση και δεν αφήνουν χώρο στους ντόπιους.

    Εκτός από την Πάρο, το κίνημα έχει εξαπλωθεί και αλλού και πλέον ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης έχει δώσει εντολή να παταχθούν οι παράνομες επιχειρήσεις.

    Τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν ότι οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος στον οποίο όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επεκτείνονται πέρα από τον χώρο που τους επιτρέπει η άδεια.

    Το κίνημα επεκτάθηκε και στη Νάξο και σε άλλα νησιά με συμμετοχή, αλλά και αψιμαχίες με ιδιοκτήτες που είχαν ξαπλώστρες στις ακτές.

    Επιπλέον, η εφημερίδα καταγράφει τιμές στην Πάρο όπου με 60 ευρώ μπορεί να νοικιάσει καθένας μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για όλη την ημέρα, ενώ για 120 ευρώ μπορεί να είναι σε «περιοχή VIP».

    Η Daily Mail αναφέρει ότι την προηγούμενη χρονιά, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό την Ελλάδα άγγιξαν τα 4,5 εκατομμύρια, αριθμός-ρεκόρ σε σχέση με το 2021 όπου οι αριθμοί επηρεάζονταν και από την πανδημία.

    Τέλος, η Daily Mail αναφέρει ότι οι μάχες για την πετσέτα έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα αγαπημένα σημεία για τους Βρετανούς τουρίστες. Στην Κόστα ντελ Σολ, στην Ισπανία, ένα ξενοδοχείο έβαλε μάλιστα άνθρωπο με σφυρίχτρα για να κάνει τον «διαιτητή» στη μάχη της ξαπλώστρας κοντά στην πισίνα!

     

    Διαβάστε επίσης:

    Διαφάνεια και έλεγχοι στις συναλλαγές μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες – Σε διαβούλευση οι διατάξεις για την διασύνδεση των POS με την ΑΑΔΕ

    Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη κλεμμένου ΙΧ – Συγκρούστηκε με λεωφορείο

    Πολάκης: Στήριξα έντονα την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ