• Πάσχα στην Κέρκυρα

    Business

    Κέρκυρα: Ένα Πάσχα διαφορετικό…

    • NewsRoom

    Μία από τις πρώτες εικόνες που σχηματίζονται στο μυαλό όλων όταν ακούει «Κέρκυρα» είναι τα πασχαλινά της έθιμα. Έθιμα που κάνουν κάθε χρόνο τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που αποτυπώνονται ανεξίτηλες στη μνήμη όλων – ακόμη κι εκείνων που δεν έχει τύχει ακόμα να επισκεφτούν το πανέμορφο αυτό νησί των Ιονίων…

    Λιτανείες, φιλαρμονικές, ενετικές επιρροές, συνύπαρξη του ορθόδοξου με το καθολικό, πολιτιστικά και εκκλησιαστικά δρώμενα σε απόλυτη εναρμόνιση, οι θορυβώδεις «μπότηδες» της Πρώτης Ανάστασης -να διώξουν το κακό- μετά το πένθιμο και καθηλωτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, φαντασμαγορικά βεγγαλικά να γιορτάζουν τη θριαμβευτική και ένδοξη νίκη του Χριστού το βράδυ της Ανάστασης, στρέφοντας το βλέμμα όλων μας προς τον ουρανό και την ελπίδα…

    Πάσχα στην Κέρκυρα
    Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών (μπότηδες) το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας

     

    Κι όλα αυτά μέσα στο μαγευτικό σκηνικό που συνθέτουν τα πλακοστρωμένα στενά ή φαρδύτερα καντούνια, τα ενετικά φρούρια, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η οργιώδης βλάστηση του νησιού την Άνοιξη, τα κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά.

    Πάσχα αξέχαστο για όσους το έχουν ζήσει έστω και μία φορά, Πάσχα των ονείρων για όλους τους άλλους. Αλλά και ευκαιρία για να ζήσει κανείς μία ανεπανάληπτη εμπειρία, σε έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς, με έναν αέρα αριστοκρατικό που δεν συναντά κανείς εύκολα αλλού.

    Πάσχα στην Κέρκυρα
    Σκηνικό από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας τις ημέρες του Πάσχα

    Ευκαιρία, επίσης, για ξεκούραση, χαλάρωση, επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό, την τέχνη, τον φιλόξενο χαρακτήρα και την ευφάνταστη, γεμάτη ιταλικές επιρροές κουζίνα του νησιού. Με τη φροντίδα και τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα τρία υπέροχα ξενοδοχεία της Grecotel: το αριστοκρατικό Corfu Imperial, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μεσογείου, το μοναδικό Eva Palace, με θέα που κόβει την ανάσα, και το κατάφυτο Daphnila Bay Dassia, ένας αληθινός παράδεισος επί γης που προσφέρει All Inclusive Living. Ευκαιρία, λοιπόν, να ζήσετε τη μαγεία της Κέρκυρας και το πιο φαντασμαγορικό Πάσχα της Ελλάδας.

    Πάσχα στην Κέρκυρα

    Ανάσταση στα Δανίλια

    Το Μεγάλο Σάββατο στα Δανίλια, στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό της Grecotel, αναβιώνουν τα κερκυραϊκά έθιμα της Λαμπρής.

    Εκεί μπορεί κανείς να περιηγηθεί στα καντούνια, τις σκαλινάδες και τα γραφικά μαγαζάκια, να γευτεί τοπικές λιχουδιές και να μεταφερθεί σε μια ατμόσφαιρα σχεδόν βγαλμένη από όνειρο. Σε ένα ιδανικό σκηνικό για να ζήσει κανείς το θαύμα της πρώτης Ανάστασης, να νιώσει το ακατανίκητο δέος και να γίνει κοινωνός μιας συγκλονιστικής εμπειρίας.

    Το βράδυ της Ανάστασης, κατανυκτικό και ταυτόχρονα φαντασμαγορικό στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, όταν οι καμπάνες θα σκορπίσουν το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα θα στολίσουν τον κερκυραϊκό ουρανό.

    Πάσχα στο αριστοκρατικό Corfu Imperial

    Παλιές Λιτανείες, συγκίνηση, ο Αμλέτος από την όπερα του Faccio, τα κανάτια στο Λιστόν, θαμπωμένα φανάρια & η κατάνυξη των Κερκυραίων.

    Γιορτάσετε το ξεχωριστό Κερκυραϊκό Πάσχα στο Corfu Imperial, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μεσογείου, σε κατάφυτη ιδιωτική χερσόνησο με δικό του νησάκι, μόλις 10′ από την πόλη της Κέρκυρας. Μια εντυπωσιακή συλλογή από πολυτελή δωμάτια, σουίτες, bungalows και βίλες με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Κι αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας palazzo στην εξοχή της Κέρκυρας, πάνω σε μια ιδιωτική παραλία, μέσα σε ελιές και κυπαρίσσια, μπορείτε να επιλέξετε τα Palazzo και τις Dream Villas.

    Κρυμμένο μέσα σε μια όαση πρασίνου και ομορφιάς, στην ιδιωτική χερσόνησο του Κομμένου, το εμβληματικό Corfu Imperial γοητεύει με τον αριστοκρατικό αέρα και την πολυτέλεια που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του.

    Grecotel Corfu Imperial
    Grecotel Corfu Imperial

    Η υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα εντυπωσιακά κτήρια συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του ξεχωριστού και πολυβραβευμένου resort της Grecotel.

    Οι περιποιημένοι κήποι με τις λεμονιές και τα κυπαρίσσια -λες και ξεπήδησαν μέσα από ζωγραφικούς πίνακες της Ιταλικής Αναγέννησης- θα σας παρασύρουν σε ατελείωτους περιπάτους.

    Φέτος, μάλιστα, το Corfu Imperial υποδέχεται τους επισκέπτες του στα ανακαινισμένα πολυτελή καταλύματά του που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα, στα νέα κομψά σαλόνια, στα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και μπαρ και στα exclusive bungalows που συμπληρώνουν τη συλλογή των αμέτρητων επιλογών για τη διαμονή σας.

    Grecotel Corfu Imperial

    Όσο για τα παιδιά, υπάρχει η Grecoland, ο δικός τους παράδεισος, με νέους χώρους και παιχνίδια.

    Το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνει το υπέροχο Elixir Spa, όπου θα απολαύσετε «βασιλική» περιποίηση & μοναδικές θεραπείες.

    Στο παραμυθένιο Corfu Imperial θα χαλαρώσετε, θα ξεγνοιάσετε και θα αναζωογονηθείτε με την ασύγκριτη φιλοξενία της Grecotel.

    Η κουζίνα του απλώς καταπληκτική: την ημέρα της Λαμπρής θα γευτείτε ρουμελιώτικη μαγειρίτσα και θα παρακολουθήσετε το παραδοσιακό ψήσιμο των πασχαλινών αρνιών μέσα στην ανοιξιάτικη φύση και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

    Δείτε αναλυτικά το πασχαλινό πρόγραμμα προσφορών του Grecotel Corfu Imperial εδώ και το παιδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων εδώ.

    Ανακαλύψτε τους εντυπωσιακούς χώρους και τη μοναδική φιλοξενία του Grecotel Corfu Imperial εδώ.

    Πάσχα στο ρομαντικό Eva Palace

    Μία ακόμη ξεχωριστή επιλογή είναι να γιορτάσει το μοναδικό Κερκυραϊκό Πάσχα στο ρομαντικό Eva Palace, με την πιο συγκλονιστική θέα του νησιού.

    Εδώ ο χρόνος σταματά και γίνεται ένα με το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα που έχετε αντικρύσει.

    Επιλέξτε ανάμεσα στα πολυτελή δωμάτια ή τα κερκυραϊκά σπιτάκια κάτω από αιωνόβια πεύκα και απολαύστε νηστίσιμα τα εδέσματα των ημερών στα υπέροχα εστιατόρια με την αριστοκρατική ατμόσφαιρα.

    Grecotel Eva Palace
    Grecotel Eva Palace

    Την ημέρα της Λαμπρής θα γευτείτε ρουμελιώτικη μαγειρίτσα και θα παρακολουθήσετε το παραδοσιακό ψήσιμο των πασχαλινών αρνιών μέσα στην ανοιξιάτικη φύση και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

    Ανακαλύψτε τις πασχαλινές προσφορές, τους χώρους και τις μοναδικές υπηρεσίες του Grecotel Eva Palace εδώ.

    Πάσχα στο DAPHNILA BAY

    Στην καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου στον Κόλπο της Δασσιάς, το Daphnila Bay Dassia υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα all inclusive για να γιορτάσουν το λαμπρότερο Πάσχα της Ελλάδας.

    Η μαγευτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και η θαλασσινή αύρα, που γίνεται ένα με το άρωμα των πεύκων, δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ιδανική για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

    Grecotel Daphnila Bay Dassia
    Grecotel Daphnila Bay Dassia

    Τα ανακαινισμένα, πολυτελή δωμάτια του σε συνδυασμό με το απαράμιλλο σέρβις, την υψηλή γαστρονομία και το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, και υπόσχεται μια αξέχαστη και -κυρίως- ξέγνοιαστη πασχαλινή απόδραση!

    Grecotel Daphnila Bay
    Grecotel Daphnila Bay Dassia

    Την ημέρα της Λαμπρής θα γευτείτε ρουμελιώτικη μαγειρίτσα και θα παρακολουθήσετε το παραδοσιακό ψήσιμο των πασχαλινών αρνιών μέσα στην ανοιξιάτικη φύση με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

    Ανακαλύψτε τις πασχαλινές προσφορές, την απαράμιλλη φιλοξενία και τους εντυπωσιακούς χώρους του Grecotel Daphnila Bay Dassia εδώ.