• Business

    Κεδίκογλου: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων εν όψει Πάσχα

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου


    Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

    Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμόδιων φορές, ο αρμόδιος υφυπουργός ζήτησε την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων και επισήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων στις πύλες εισόδου για την αποτροπή παράνομων φαινομένων και την εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας του κρέατος, δηλαδή από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

    Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «δυο είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε: στις πύλες εισόδου για την πιστή καταγραφή και ιχνηλάτησης της ροής των εισαγόμενων αμνοεριφίων και στα σφαγεία ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνο ελληνικά αμνοερίφια παίρνουν τη σχετική σήμανση».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου και Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Λειτουργιών, Τίμος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, Κωνσταντίνος Μουρτίδης, ο επιχειρησιακός διευθυντής του ΣΔΟΕ και προϊστάμενος στην ειδική διεύθυνση ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς, Ηλίας Κωσταντέας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Σπύρος Ντουντουνάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της HOTELBEDS για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ