• Business

    Καλογρίτσας Gate: Μετά τα δάνεια της Αττικής και φοροφυγάς – Πλήρωσε μεγάλα ποσά

    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Χρήστος Καλογρίτσας (στο μέσο)


    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον «εργολάβο του Μαξίμου» Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιο του, Ιωάννη-Βλαδίμηρο, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις και τα… βοσκοτόπια με τα οποία η εταιρεία Καλογρίτσα εξασφάλισε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ένα νέο σκάνδαλο έρχεται στο φως και προκαλεί τριγμούς. Εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη δύο δικογραφίες, μία για τον πατέρα Καλογρίτσα και μία για τον υιό Καλογρίτσα, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

    Ειδικότερα, η δικογραφία σε βάρος του Χρήστου Καλογρίτσα αφορά σε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος, και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Μάλιστα, σύμφωνα με το capital.gr, στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.

    Η δικογραφία σε βάρος του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα αφορά σε φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

    Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη θέση του Χρήστου Καλογρίτσα, που ήδη δέχεται πυρά πανταχόθεν για τα «ύποπτα» δάνεια που έχει λάβει η επιχείρησή του από την Attica Bank. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, επικαλούμενος το  πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank, ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια εξ αυτών να του έχουν δοθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 2016 ο κ. Καλογρίτσας έλαβε νέα δάνεια ύψους 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. έλαβε στις 27 Ιουνίου 2016, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία συμμετείχε.

    Μάλιστα, η χρηματοδότηση του επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε με προνομιακό καθεστώς, ενώ είχε λάβει το πράσινο φως για άλλα 19 εκατ. ευρώ, που όμως τελικά δεν έλαβε μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, ο Χρήστος Καλογρίτσας καλείται την ερχόμενη Δευτέρα να καταβάλει, όπως και οι άλλοι τρεις υπερθεματιστές, την πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, που ανέρχεται στην δική του περίπτωση σε 18 εκατομμύρια ευρώ. Θα καταφέρει να τα πληρώσει ή θα πραγματοποιηθεί η… απειλή του Αλέξη Τσίπρα ότι όποιος δεν μπορεί να πληρώσει θα χάσει την άδεια το επόμενο δευτερόλεπτο;

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που εκπέσει η πλευρά Καλογρίτσα, η τηλεοπτική του άδεια θα πάει στον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο Ιβάν Σαββίδης…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-pire-dania-22-ekat-2016-ta-15-ekat-ligo-prin-tis-adies/75419



    ΣΧΟΛΙΑ