• Business

    Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 45% – Προτείνει έκτακτη διανομή μερίσματος 1,1550 ευρώ ανά μετοχή

    • NewsRoom
    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo


    Εξαιρετική ήταν η πορεία των πωλήσεων του ομίλου Jumbo τον Ιανουάριο του 2023, για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

    Όπως αναφέρει ο Όμιλος JUMBO -παρά τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος- συνεχίζει απερίσπαστος την αναπτυξιακή πελατοκεντρική στρατηγική, την επενδυτική του πολιτική αλλά και την σταθερή επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων του.

    Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2023, αυξήθηκαν κατά 45% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.

    Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι είναι μη συνετό, αυτή τη χρονική περίοδο, να εκληφθεί αυτή η εξαιρετική επίδοση ως βάση εκτιμήσεων για το σύνολο του οικονομικού έτους.

    Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα:

    Ελλάδα:
    Τον Ιανουάριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +48% περίπου.

    Κύπρος:
    Οι πωλήσεις κατά τον Ιανουάριο του 2023 αυξήθηκαν κατά +32% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Βουλγαρία:
    Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +53% περίπου τον Ιανουάριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Ρουμανία:
    Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση της τάξης του +40% περίπου τον Ιανουάριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 2022, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2021 και κατά +12% περίπου σε σχέση με το 2019 ξεπερνώντας τις προσδοκίες της διοίκησης. Επιπλέον, την 31η Δεκεμβρίου 2022, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και τα λοιπά κυκλοφορούντα χρηματοοικονομικά στοιχεία του ενεργητικού του Ομίλου ανέρχονται σε περίπου 794 εκατ. Ευρώ

    Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου, να προχωρήσει σε πρόσκληση των μετόχων της Jumbo σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου 2023 με θέμα την λήψη απόφασης για χρηματική διανομή, που θα αποτελεί μέρος των εκτάκτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ποσού μικτού 1,1550 Ευρώ ανά μετοχή.

    Το ποσό αυτό είναι ίσο με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά το 2022 και εφόσον, η πρόταση εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27.03.2023.

    Στο πλαίσιο της ορθής, έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4.1.2 και 4.1.3.15.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιείται το Οικονομικό Ημερολόγιο της ανώνυμης εταιρείας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η Εταιρεία):

    Ημερομηνία Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων: 08.03.2023
    Ημερομηνία αποκοπής έκτακτης χρηματικής διανομής: 21.03.2023. Ημερομηνία μετά την 17.03.2023, που είναι η ημερομηνία λήξης των συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap.
    Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων έκτακτης χρηματικής διανομής (record date): 22.03.2023.
    Ημερομηνία έναρξης καταβολής έκτακτης χρηματικής διανομής: 27.03.2023.

    Οι ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες αποκοπής έκτακτης χρηματικής διανομής, προσδιορισμού δικαιούχων έκτακτης χρηματικής διανομής (record date) και έναρξης καταβολής έκτακτης χρηματικής διανομής τελούν υπό την αίρεση της σχετικής έγκρισης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

    Η καταβολή της έκτακτης χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί μέσω πληρώτριας Τράπεζας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι λεπτομέρειες θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

    Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις προαναφερόμενες ημερομηνίες. Στην περίπτωση αυτή, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό.

     



    ΣΧΟΛΙΑ