• Business

    JP Morgan: “Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο που θα κρίνει αν μπορεί να αποφευχθεί το Brexit”

    • NewsRoom


    Η JP Morgan πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να μην φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε είναι να καταψηφίσει η Βουλή των Κοινοτήτων το Brexit- αλλά η τράπεζα δεν πιστεύει ότι αυτό θα γίνει. Οι Βρετανοί ψήφισαν σε ποσοστό 52% υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε σε δημοψήφισμα την προηγούμενη εβδομάδα, ένα αποτέλεσμα το οποίο σόκαρε τον κόσμο και προκάλεσε σεισμό στις αγορές.

    Ο πρωθυπουργός David Cameron, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της παραμονής, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο, αφού έχασε την εκλογική μάχη. Σε ένα note προς τους πελάτες με τίτλο “How Brexit Happens,” η JP Morgan είπε ότι  το σημείο- κλειδί που μπορεί να ανατρέψει την ιστορική αυτή απόφαση, θα είναι όταν το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή των Κοινοτήτων, το πιθανότερο στα τέλη του έτους.

    brexit 3
    Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διετής διαδικασία της αποχώρησης από την Ε. Ε. Ο Malcolm Barr της JP Morgan, ο οποίος είναι υπεύθυνος της τράπεζας για τα θέματα πολιτικής και οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, πιστεύει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή για να επικυρώσει το άρθρο 50 προτού ενημερώσει την Ε.Ε, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι νομικά δεσμευτικό. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους βουλευτές να το απορρίψουν.

    brexit
    Η τράπεζα λέει ότι οι 20 βουλευτές των Torries θα πρέπει να αψηφήσουν τον νέο πρωθυπουργό, όποιος και αν είναι αυτός, έτσι ώστε το άρθρο 50 να καταψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, εάν υποθέσουμε ότι οι Εργατικοί και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης το απορρίψουν. Ο βουλευτής των Εργατικών David Lammy έχει ήδη καλέσει τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος να απορρίψουν το άρθρο 50, προτού τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα πιστεύει ότι είναι απίθανο να απορριφθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-prota-simadia-brexit-skotoni-londino/57317



    ΣΧΟΛΙΑ