ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη μείωση των τιμών φαρμάκων για ορισμένες κατηγορίες Αμερικανών ασθενών κατέληξε η Johnson & Johnson, μπαίνοντας στη λίστα του Ντόναλντ Τραμπ με τους φαρμακευτικούς κολοσσού που προσφέρουν εκπτώσεις με αντάλλαγμα την εξαίρεσή τους από δασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, υπήρξε μια από τις 17 εταιρείες που είχε καλέσει ο Αμερικανός πρόεδρος το περασμένο καλοκαίρι να μειώσουν τις τιμές, και από τις τελευταίες που ανακοίνωσαν συμφωνία.
Οι δύο εταιρείες που απομένουν είναι οι AbbVie και Regeneron Pharmaceuticals, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η J&J θα διαθέτει τα φάρμακά της στο πρόγραμμα Medicaid σε τιμές αντίστοιχες με εκείνες άλλων ανεπτυγμένων χωρών και θα συμμετάσχει στο TrumpRx, έναν υπό δημιουργία ιστότοπο μέσω του οποίου οι ασθενείς θα μπορούν να αγοράζουν απευθείας φάρμακα σε μειωμένες τιμές.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποια σκευάσματα θα περιλαμβάνονται.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι όροι της συμφωνίας παραπέμπουν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις άλλων φαρμακοβιομηχανιών, όπως η Genentech του ομίλου Roche, η Novartis, η Bristol-Myers Squibb, η Gilead Sciences, η Boehringer Ingelheim, η Amgen, η GSK, η Sanofi, η Merck, η Pfizer και η AstraZeneca.
Παρότι ορισμένες από αυτές τις εταιρείες ανέφεραν ότι οι συμφωνίες τους τις προστατεύουν από δασμούς για τρία χρόνια, η J&J δεν διευκρίνισε τη διάρκεια της δικής της απαλλαγής, αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένοι όροι παραμένουν εμπιστευτικοί.
Ο φαρμακευτικός κολοσσός, ο οποίος έχει δεσμευθεί να επενδύσει 55 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ έως τις αρχές του 2029, θα κατασκευάσει δύο νέες μονάδες παραγωγής στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, μία εγκατάσταση κυτταρικών θεραπειών στην Πενσιλβάνια και μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στη Βόρεια Καρολίνα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον επενδύσεις στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο 2026.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη με «καύσιμο» τις ανατιμήσεις – Άνοδος τζίρου, αλλά πίεση στην κατανάλωση
- Ουγγαρία: Στην τελική ευθεία ο Όρμπαν – Προβάδισμα αντιπολίτευσης και σήμα αλλαγής πριν τις κάλπες
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με το βλέμμα σε Ιράν και Ουκρανία – Κατρακύλα για τον αμυντικό κλάδο
- Ιράν: Θέτει όρους πριν τις συνομιλίες με ΗΠΑ – Ζητά εκεχειρία στον Λίβανο και αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.