• Business

    Joe Gebbia: Ο συνιδρυτής του Airbnb θέλει διακοπές και αποφάσισε να δουλέψει part time

    Joe Gebbia, συνιδρυτής του Airbnb


    Παρατάει τη «full time» εργασία ο συνιδρυτής της επιτυχημένης εταιρείας Airbnb, Joe Gebbia, o οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογένειά του, τη παραγωγή ντοκιμαντέρ και άλλες φιλανθρωπικές ενέργειες.

    Σε δημόσια επιστολή ο 40χρονος δισεκατομμυριούχος που ίδρυσε την Airbnb to 2008, ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα έχει το project «πατρότητα».

    H start-up που εκτοξεύτηκε

    Η Airbnb ιδρύθηκε το 2008 από τον Gebbia, ο οποίος είναι Chief Product Officer (CPO), τον Brian Chesky, CEO και τον Nathan Blecharczyk, Chief Strategy Officer (CSO).

    Από μία μη λειτουργική start-up, ο Gebbia βοήθησε την εταιρεία να εξελιχθεί σε μία επιτυχημένη ιστορία στον επιχειρηματικό κόσμο.

    «Οι υπέροχες ιδέες νομίζω ότι συνήθως ξεκινούν σαν μια φωτογραφία polaroid. Σου μαγνητίζουν τα συναισθήματα ή κάποια υποβόσκουσα επιθυμία σου, που μέχρι τότε δεν έχει απαντηθεί, ανέφερε ο Gebbia για την ίδρυση του Airbnb.

    Η Airbnb είναι πλέον παρούσα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές και έχει περισσότερους από 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες που έχουν ανεβάσει τα σπίτια τους στη δημοφιλή πλατφόρμα.

    Αυτή η πορεία έκανε τον Gebbia δισεκατομμυριούχο, δίνοντάς του μια καθαρή περιουσία 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας

    Μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εταιρείας, ήταν η πανδημία, η οποία εξάλειψε το 80% των δραστηριοτήτων της σε οκτώ εβδομάδες

    Η εταιρεία αναδείχθηκε νικήτρια και επιβίωσε ακόμα και με τα νέα δεδομένα.

    Πολλοί εργαζόμενοι εκμεταλλευόμενοι την εργασία εξ’ αποστάσεως, επέστρεψαν στην αγαπημένη τους πλατφόρμα για να κλείσουν μακροχρόνια διαμονή σε παράκτια και ορεινά καταφύγια και να συνεχίσουν την εργασία τους από εκεί.

    Επιπλέον, για τη φετινή χρονιά, η Airbnb και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες πιστεύουν ότι αυτή η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος θα είναι μια ευκαιρία για αύξηση κερδών, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν μαζικά μια ευκαιρία για ταξίδια,  μετά την άρση των περιορισμών για τον Covid.

    Η αποχώρηση του Gebbia ήταν μια ξαφνική απόφαση και ο ίδιος είπε ότι εγκαταλείπει την εταιρεία διαβεβαιώνοντας ότι «η επιχείρηση βρίσκεται στα καλύτερα χέρια που έχει υπάρξει ποτέ».

    Ο Gebbia θα συνεχίσει να υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Airbnb καθώς και στο Airbnb.org, το μη κερδοσκοπικό σκέλος της εταιρείας, και θα αναλάβει νέο ρόλο ως σύμβουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Airbnb: Μοιράζει 10 εκατ. δολάρια σε όσους φτιάξουν τα πιο τρελά ακίνητα για διαμονή στον πλανήτη



    ΣΧΟΛΙΑ