• Business

    J. Fredriksen: “Ανάσα” δίνει στη Seadrill η νέα συμφωνία με τις τράπεζες. Σημαντική ενίσχυση της μετοχής

    John Fredriksen

    John ,Ceiliie και Kathrine Fredriksen.


    Επέκταση της λήξης μιας εξαιρετικής σημασίας δανειακής σύμβασης κατόρθωσε να εξασφαλίσει η εταιρεία γεωτρήσεων Seadrill, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή και Κύπριου πολίτη, John Fredriksen. Αυτή η συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες επεκτείνει σημαντικά το χρονικό περιθώριο της αποπληρωμής του εν λόγω δανείου, εξασφαλίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για την εταιρεία να ολοκληρώσει τα σχέδια πλήρους αναδιάρθρωσης που έχει στα σκαριά.

    Συγκεκριμένα, η Seadrill κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το 100% των πιστωτών της για την χρονική επέκταση της δανειακής σύμβασης που αφορά την πλωτή ημιβυθιζόμενη πλατφόρμα γεώτρησης πετρελαίου υπερβαθέων υδάτων “West Eminence”, η οποία μπορεί να φτάσει σε βάθος γεώτρησης έως και τα 10.000 πόδια. Η εταιρεία του Fredriksen ανακοίνωσε πως οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη λήξη της δανειακής σύμβασης – η οποία είναι μείζονος σημασίας – έως και τις 30 Απριλίου του 2017.

    Σε σχετική δήλωση προς τους επενδυτές η διοίκηση της Seadrill τόνισε ότι επετεύχθη σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με τις τράπεζες σχετικά με το σύνολο των όρων και τη δομή της νέας συμφωνίας, με βάση την οποία η εταιρεία θα είναι σε θέση να αναθεωρήσει όλες τις εξασφαλισμένες δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει ώστε η ημερομηνία λήξης τους να μπορεί να μετατεθεί έως και το έτος 2023. Ακόμη, η νέα συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία του Fredriksen να μπορεί να μειώσει τις δόσεις αποπληρωμής του χρέους της και να τροποποιήσει τις οικονομικές ρήτρες.

    seadrill fredriksen
    Η πλωτή ημιβυθιζόμενη πλατφόρμα γεώτρησης υπερβαθέων υδάτων “West Eminence” της Seadrill

    Παράλληλα, η Seadrill ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων αλλά και πιθανούς επενδυτές που θα μπορούν να χορηγήσουν κεφάλαια στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσής της, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου του 2017. Και η επέκταση της λήξης της δανειακής σύμβασης για την πλατφόρμα “West Eminence” δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία ακριβώς να ολοκληρώσει ομαλά τις διαδικασίες.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Morgan Stanley και η Houlihan Lokey είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν αναλάβει την παροχή συμβουλών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, ενώ οι Slaughter & May και Kirkland & Ellis θα παρέχουν τις νομικές υπηρεσίες.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Seadrill – η οποία είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη στο δείκτη NYSE – στο άκουσμα της είδησης της νέας συμφωνίας, ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ στις 15.18 ώρα Ελλάδος διαπραγματεύονταν στα 2,29 δολάρια με άνοδο της τάξεως του 5,53%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Dynagas Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Βαλέντης: Στο “κόκκινο” η Pyxis Tankers το τρίτο τρίμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εντυπωσιακά κέρδη για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες χάρη (και) στον Trump



    ΣΧΟΛΙΑ