• Business

    Ιστορικό deal για Aegean με Vitol

    aegean marine

    Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc.


    Η Vitol και η Aegean Marine Petroleum Network ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα την πρώτη αγοραπωλησία παραγώγων μαζούτ στο Dubai Mercantile Exchange (DME). Η αγοραπωλησία αφορά σε 7.000 τόνους (περίπου 45.000 βαρέλια) 180-centistoke, όπως επιβεβαίωσε το DME. Το μαζούτ υψηλής συγκέντρωσης σε θείο 180-centistoke και 380-centistoke από τη Μέση Ανατολή κατέστη για πρώτη φορά διαθέσιμο στον DME στις 16 Μαΐου, και σύμφωνα με τον DME επιτρέπει στους διακινητές να διαθέτουν άμεσα μαζούτ που παραδίδεται στην περιοχή του Κόλπου, και να εκμεταλλευτούν τη διαφορά ανάμεσα στις αγορές μαζούτ της Μέσης Ανατολής και τις Σιγκαπούρης.

    Η Σιγκαπούρη και η Fujairah είναι μεταξύ των κορυφαίων λιμανιών bunker, διακρατώντας μεγάλες ποσότητες ναυτιλιακών καυσίμων και λειτουργώντας ως περιφερειακά εμπορικά και τιμολογιακά κέντρα για τα προϊόντα πετρελαίου.

    «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς το να βοηθήσουμε τον Κόλπο να εκπληρώσει το maximum των δυνατοτήτων του ως κέντρο εμπορίου διυλισμένων προϊόντων», τονίζει στέλεχος του DME.

    Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος  Aegean Marine Petroleum Network Inc
    Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc

    O διευθυντής του DME, Owain Johnson, δήλωσε: «Σε αυτούς τους ασταθείς καιρούς, υπάρχει ξεκάθαρα μία υγιής διάθεση μεταξύ των συμμετεχόντων στις περιφερειακές αγορές για έναν τρόπο διαχείρισης του ρίσκου της τιμής στην Fujairah, και ο DME με χαρά υπηρετεί αυτήν την ανάγκη της αγοράς».

    Ο Chris Bake, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vitol, είπε: «Η Vitol δεσμεύεται σταθερά στην ανάπτυξη του κέντρου πετρελαίου της Fujairah και αυτό το νέο συμβόλαιο παραγώγων αναπαριστά ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην εξέλιξή της από ένα κέντρο logistics σε ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου».

    Για την αγοραπωλησία μεσολάβησε το γραφείο της Freight Investor Services στο Ντουμπάι. «Η Fujairah έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα εμπορίου όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και παγκοσμίως», δήλωσε ο Matt Stanley της FIS.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: 

    http://www.mononews.gr/paraskinio-pos-o-christos-georgakopoulos-epise-tin-sabina-na-metaschi-stin-evropaiki-pisti/48086



    ΣΧΟΛΙΑ