• Business

    ΗΠΑ: Μήνυση από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της Google, για την ψηφιακή διαφήμιση

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Μήνυση κατά της Alphabet, μητρικής της Google, υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κατηγορώντας την για πολιτική κατάχρησης στην αγορά της ψηφιακής διαφήμισης.

    Το υπουργείο μαζί με μια ομάδα πολιτειών κατηγορούν την Google για χρήση παράνομων μέσων που αντίκεινται στους κανόνες του ανταγωνισμού. Πρόκειται για την πρώτη μήνυση κατά της Google από την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν.

    Στη μήνυση ζητείται από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επιβάλλει στην Google την πώληση σειράς διαφημιστικών προϊόντων όπως και να την εμποδίσουν να εμπλακεί σε πρακτικές που δεν ευνοούν τον ανταγωνισμό.

    Πρόκειται για την πέμπτη αγωγή που υποβάλλουν Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά της Google από το 2020, καθώς νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ελέγξουν την εξουσία που ασκούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και το εμπόριο στο διαδίκτυο.

    Στην Ευρώπη, η Amazon, η Google, η Apple και άλλες εταιρείες έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ψηφίσει νέους νόμους για να περιορίσουν τα προβλήματα, όπως τη συλλογή δεδομένων.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Ανησυχία για τις δραστηριότητες κινεζικών εταιρειών σε σχέση με τη Ρωσία

    ΗΠΑ: Στέλνουν άρματα Abrams στην Ουκρανία, συμφώνησε με Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ