• Business

    Ιουλία Τσέτη στο 1ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο για την Υγεία: Οι συνέργειες ενισχύουν τις εξαγωγές μας

    Ιουλία Τσέτη, υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, πρόεδρος UN Global Compact Network Greece, και μέλος του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου

    Ιουλία Τσέτη, υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, πρόεδρος UN Global Compact Network Greece, και μέλος του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου


    Στα πολλαπλά οφέλη της συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού κόσμου, τόσο σε επίπεδο εμπορικό όσο και σε ερευνητικό, αναφέρθηκε η Ιουλία Τσέτη, υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, πρόεδρος UN Global Compact Network Greece, και μέλος του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου, στο 1ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο για την Υγεία που διεξήχθη, πρόσφατα στην Αθήνα, από το Αραβο – Ελληνικό Επιμελητήριο.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, αναφερόμενη στην προστιθέμενη αξία που έχει για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία ο όρος «συνεργασία», η κυρία Τσέτη είπε «Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν ραγδαία, οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, προβλήματα έλλειψης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας είναι εδώ και αφορούν πλέον όλους. Έχουμε ηθική υποχρέωση οι επιχειρήσεις, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε μέσα από τις συνεργασίες, ένα θετικό αποτύπωμα για όλους.

    Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και τεχνογνωσίας, ενδυναμώνονται οι εργαζόμενοι, οι οικονομίες και οι κοινωνίες. Τόσο ως υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ όσο και ως πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ και μέλος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, λέμε ναί, σε αυτές τις συνέργειες που ενισχύουν τις εξαγωγές μας, κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστική την καινοτομία, και δημιουργούν ένα νέο παραγωγικό και βιώσιμο μοντέλο».

    Επιπλέον, η κυρία Τσέτη επεσήμανε ότι δημιουργεί πλεονεκτήματα η δημιουργία Διακυβερνητικής, Πολιτικής και Οικονομικής Ένωσης Συνεργασίας των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Αραβικής Χερσονήσου, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνονται επίσημοι στόχοι για την εναρμόνιση των κανονισμών και υιοθέτηση διεθνών προτύπων,

    σε συνδυασμό με την συμμετοχή της Ελλάδας στο σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Φαρμακοβιομηχανίας. «Αυτό», ανέφερε «ευνοεί την γόνιμη Ελληνο-Αραβική συνεργασία στον τομέα του φαρμάκου, ιδίως όσον αφορά στις εξαγωγές και την ασφαλή και ομαλή προμήθεια σκευασμάτων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον Αραβικό κόσμο».

    Τέλος, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσέτη είναι η εμπνεύστρια του θεσμού «Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο για την Υγεία», καθώς κατέθεσε την πρότασή της αυτή από βήματος, κατά τη διάρκεια του 12ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, τον Δεκέμβριο του 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συνελήφθησαν σε διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης

    Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

    Πορτογαλία: Μεγάλες φοροελαφρύνσεις σε πολίτες 18-35 ετών για την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων



    ΣΧΟΛΙΑ