• Business

    Interlife: Διευκρινίσεις εν όψει της διαγραφής των μετοχών από το Χ.Α.Κ.

    • NewsRoom
    Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, CEO Interlife

    Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, CEO Interlife


    Διευκρινίσεις εν όψει της διαγραφής των μετοχών από το ΧΑΚ την 1η Σεπτεμβρίου και την αναστολή διαπραγμάτευσης αυτών από την 29η Αυγούστου, δίνει η Interlife.

    Ειδικότερα:

    Ενόψει της διαγραφής των μετοχών της από τη Ν.Ε.Α. αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την 01/09/2023 και την αναστολή διαπραγμάτευσης αυτών από την 29/08/2023 έως τη διαγραφή τους, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό την 07/08/2023, και εφόσον υφίστανται δικαιούχοι μέτοχοι της εταιρείας που τηρούν τους τίτλους τους στο μητρώο του Χ.Α.Κ., η Interlife ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες στις οποίες είναι απαραίτητο να προβούν, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των εν λόγω αξιογράφων από το Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο Αξιών (ΚΑΜ) του Χ.Α.Κ. στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε. (εφεξής ‘’ATHEXCSD’’).

    Επισημαίνεται ότι, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας, το μητρώο της θα συνεχίσει να τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο Αξιών (ΚΑΜ) του Χ.Α.Κ., από όπου οι μέτοχοι θα μπορούν να μεταφέρουν τις μετοχές τους στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD.

    Α. Ενέργειες που απαιτούνται στην περίπτωση που τα αξιόγραφα δικαιούχων μετόχων τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό του Χ.Α.Κ.: 

    1. Απαιτείται η υποβολή στο Χ.Α.Κ. σχετικής αίτησης μεταφοράς των αξιογράφων από τον ειδικό λογαριασμό Χ.Α.Κ. σε Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ. Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη επικαιροποίηση των στοιχείων της Μερίδας στο Κ.Α.Μ. του Χ.Α.Κ. και η δημιουργία Λογαριασμού Αξιογράφων υπό το χειρισμό Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ. της επιλογής τους.

    2. Εφόσον διαθέτει ο δικαιούχος ήδη Μερίδα & Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD υπό τον χειρισμό Συμμετέχοντα ATHEXCSD, απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης στον Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ. για μεταφορά των αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD, ενημερώνοντας αντίστοιχα και τον Συμμετέχοντα που θα παραλάβει τα αξιόγραφα.

    3. Εφόσον δεν διαθέτει ο δικαιούχος Μερίδα & Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD υπό τον χειρισμό Συμμετέχοντα ATHEXCSD, απαιτείται να αιτηθεί σε Συμμετέχοντα ATHEXCSD, είτε σε Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ., ο οποίος είναι και εξ αποστάσεως Συμμετέχων ATHEXCSD, τη δημιουργία Μερίδας Πελάτη και Λογαριασμού Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD ως προαπαιτούμενο βήμα για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD.

    Β. Ενέργειες που απαιτούνται στην περίπτωση που τα αξιόγραφα δικαιούχων τηρούνται σε Λογαριασμό Αξιογράφων Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ.: 

    1. Εφόσον ο Συμμετέχων Χ.Α.Κ. είναι και εξ αποστάσεως Συμμετέχων ATHEXCSD και διαθέτει ο δικαιούχος ήδη Μερίδα & Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD, απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης στον Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ. για μεταφορά των αξιογράφων του στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD.

    2. Εφόσον ο Συμμετέχων Χ.Α.Κ. δεν είναι εξ αποστάσεως Συμμετέχων ATHEXCSD και ο δικαιούχος διαθέτει ήδη Μερίδα & Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD υπό το χειρισμό Συμμετέχοντα ATHEXCSD, απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης στον Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ. για μεταφορά των αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD, ενημερώνοντας αντίστοιχα και τον Συμμετέχοντα ATHEXCSD που θα παραλάβει τα αξιόγραφα.

    3. Εφόσον ο Συμμετέχων Χ.Α.Κ. δεν είναι εξ αποστάσεως Συμμετέχων ATHEXCSD και δεν διαθέτει ο δικαιούχος ήδη Μερίδα & Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD υπό το χειρισμό Συμμετέχοντα ATHEXCSD, απαιτείται να αιτηθεί σε Συμμετέχοντα ATHEXCSD τη δημιουργία Μερίδας Πελάτη και Λογαριασμού Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD ως προαπαιτούμενο βήμα για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των αξιογράφων στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD, κατόπιν σχετικής αίτησης στον Συμμετέχοντα Χ.Α.Κ., όπως στο προηγούμενο βήμα.

    Επισημαίνεται ότι η έγκαιρη μεταφορά των αξιογράφων από το Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο Αξιών (ΚΑΜ) του Χ.Α.Κ. στο Σ.Α.Τ./ATHEXCSD, σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή κατάρτιση και διακανονισμό συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την παύση διαπραγμάτευσής του αξιογράφου στη μη ρυθμιζόμενη αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.).

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της εταιρίας στο τηλέφωνο: 2310 499000.

    Διαβάστε επίσης: 

    Interlife: Διαγράφονται από το ΧΑΚ οι μετοχές της

    Mytilineos: Αγορά 12.000 μετοχών με μέση τιμή κτήσης €36,6582/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ