• Business

    Είναι επίσημο: Ο Πέτρος Παππάς αγοράζει πλοία για πρώτη φορά από το 2014

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Και επισήμως επιβεβαιώνονται πλέον οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταφέρει στο mononews.gr την προηγούμενη εβδομάδα για τις πρώτες αγορές πλοίων εδώ και δυόμισι χρόνια από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά, για λογαριασμό της ναυτιλιακής του εταιρείας Star Bulk Carriers.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη τις συμφωνίες της για την απόκτηση δύο σύγχρονων πλοίων τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 81.713 dwt και κατασκευής 2013 (στα ναυπηγεία Jiangsu New Yangzijang) από εταιρεία που δε γνωστοποιείται, έναντι 30,3 εκατομμυρίων δολαρίων αθροιστικά. Τα δύο πλοία θα παραδοθούν στην Star Bulk το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τράπεζα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης έως και του 50% του κόστους εξαγοράς των δύο πλοίων.

    Αν και στην ανακοίνωση της Star Bulk δε δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των πλοίων που απέκτησε ή του πωλητή, θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για δύο από τα τέσσερα πλοία της ιαπωνικών συμφερόντων ναυτιλιακής Nisshin Shipping με τα οποία συνέδεαν την Star Bulk οι brokers την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος για τα αδελφά φορτηγά πλοία Kapetan Trader I (χωρητικότητας 81.713-dwt και κατασκευής 2013), Kapetan Trader II (χωρητικότητας 81.767-dwt και κατασκευής 2013), Kapetan Trader III (χωρητικότητας 81.713-dwt και κατασκευής 2013) και Canon Trader II (χωρητικότητας 81.711-dwt και κατασκευής 2013).

    Σχολιάζοντας την κίνηση της Star Bulk, ο αναλυτής της Stifel, Ben Nolan, επεσήμανε μιλώντας στο TradeWinds ότι η τιμή των 30,3 εκατ. δολαρίων είναι ελκυστική, όντας κατά 3 εκατομμύρια δολάρια κατώτερη σε σχέση με την αγοραία αξία ενός πλοίου τύπου kamsarmax, ενώ εκτίμησε πως η εταιρεία μπορεί να αποκτήσει ακόμα δύο πλοία capesize χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, ή ακόμα και τέσσερα, αν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το 50% του κόστους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Star Bulk είχε να αποκτήσει πλοίο από τον Αύγουστο του 2014, όταν και εξαγόρασε τη ναυτιλιακή Excel Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Βίλι Παναγιωτίδη, έναντι 640 εκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας στον στόλο της τα 34 φορτηγά πλοία της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Βαλέντης: Με το βλέμμα στις επενδύσεις, παρά τις διευρυμένες ζημίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Η νέα συμφωνία του εφοπλιστή που μαρτυράει ανάκαμψη της αγοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ