• Business

    ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

    • NewsRoom
    ΗΛΕΚΤΩΡ


    Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος, σύγχρονος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη. Τη μελέτη και κατασκευή του έργου υλοποίησε η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μια από τις κορυφαίες εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από εναλλακτικές πηγές.

    Η εγκατάσταση, που πρόκειται να λειτουργήσει από την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, αποτελείται από τρεις παράλληλες γραμμές μεταφόρτωσης σύμμεικτων απορριμμάτων δυναμικότητας 70tn/h, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να υποδέχονται ταυτόχρονα τρία απορριμματοφόρα ανά γραμμή επεξεργασίας.

    Σημειώνεται ότι ο Σταθμός του Ελαιώνα θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Αιγάλεω και όμορους Δήμους, σύμφωνα με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής. Στην εν λόγω εγκατάσταση πρόκειται να συγκεντρώνεται το σύνολο της ημερήσιας παραγόμενης ποσότητας απορριμμάτων των παραπάνω δήμων, το οποίο θα συμπιέζεται και στη συνέχεια θα μεταφέρεται σε άλλες υποδομές για την περαιτέρω απαραίτητη επεξεργασία του και τη μεταφορά του σε χώρο υγειονομικής ταφής.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. κ. Νικόλαος Σταθάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, σημειώνοντας ότι: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όχι μόνο γιατί εγκαινιάζουμε ένα έργο πνοής για την περιοχή της ΑΤΤΙΚΗΣ αλλά και γιατί καταφέραμε να το υλοποιήσουμε  ξεπερνώντας αρκετές δυσκολίες στην πορεία μας χάρη, στην ομαδική προσπάθεια και δέσμευση όλων μας, την άψογη συνεργασία και στήριξη των εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων» ενώ πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην απομείωση του μεταφορικού και λειτουργικού κόστους των εξυπηρετούμενων δήμων, θα επιταχύνει τους ρυθμούς αποκομιδής από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης των Αθηνών, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στόλου των απορριμματοφόρων, θα μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους και θα περιορίσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος κατά περίπου 40%.»

    Το έργο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε από την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., με χρήση όλων των σύγχρονων μέσων και μεθόδων τεχνολογίας αλλά και αξιοποίηση της μεγάλης εμπειρίας και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων που η εταιρεία διαθέτει.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραυλού: Έλληνες και Γερμανοί εφοπλιστές συνενώνουμε τις δυνάμεις μας

    Fourlis: Στο family office της οικογένειας Λάτση το 4,2% της Trade Estates

    Mytilineos: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το φωτοβολταϊκό πάρκο της στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ