• Business

    Ιδιωτικές κλινικές: Συσκέψεις σε «στενό κύκλο» με τον ΕΟΠΥΥ για διορθώσεις και συμψηφισμούς


    Έκτακτη συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ είχαν χθες, Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμψηφισμούς των μεταξύ τους οφειλών.

    Η διαδικασία έχει “μπλοκάρει” λόγω αναντιστοιχίας μεταξύ των αρχείων των κλινικών και των στοιχείων του ΕΟΠΥΥ, που αφορούν τις ανταπαιτήσεις των δύο πλευρών για τα έτη 2012-2015.

    Το πρόβλημα, ωστόσο, πρέπει να επιλυθεί άμεσα καθώς μαζί με τους συμψηφισμούς έχουν «κολλήσει» και οι πληρωμές των κλινικών, ύστερα από απαίτηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

    Στις 20 Απριλίου ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε ηλεκτρονικά, σημειώματα, προκειμένου να προχωρήσει ο συμψηφισμός των αμοιβαίων υποχρεώσεων και να καταρτιστούν οι δόσεις αποπληρωμής για την «επίμαχη» τετραετία.

    Εντούτοις, την περασμένη Τετάρτη, σύσσωμος ο κλάδος απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ , επιστολές διαφωνίας με τα αναγραφόμενα ποσά στις καρτέλες του Οργανισμού, καθώς διαπιστώθηκε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των στοιχείων των δύο πλευρών.

    Αναγνωρίζοντας τα λάθη και την ανάγκη επανυπολογισμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ζητήσει συνάντηση με όλους τους παρόχους της χώρας (150 κλινικές) στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ώστε να γίνει σύσκεψη παρουσία ενός λογιστή και του διευθυντή κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσής του και επανυπολογισμός των συμψηφισμών. Εντούτοις, δεν βρήκε πρόθυμους τους κλινικάρχες, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο προβληματισμό σχετικά με τις δυσκολίες μιας τέτοιας συνάντησης, τόσο ως προς το χώρο όσο και ως προς την επάρκεια του τεχνολογικού εξοπλισμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, αποφασίστηκε να προχωρήσει η παραπάνω διαδικασία, με τη διαφορά ότι θα ολοκληρωθεί σε περισσότερες από μία συσκέψεις και με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού παρόχων σε καθεμία από αυτές. Σήμερα επίκειται η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους 25 κλινικών, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι στις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο πόλεμος για το ΥΓΕΙΑ: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις Αποστολόπουλου

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Όχι» στους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά θεραπευτική κατηγορία από 23 φαρμακευτικές

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» για έγκριση τριών νέων φαρμάκων στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ