• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ομόλογα ύψους 4 δισ. ευρώ σχεδιάζει να πουλήσει η Vodafone

    • Bloomberg


    Στην έκδοση ομολογιακών τίτλων, μετατρέψιμων σε μετοχές, ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ, προχωρά η Vodafone Group Plc για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση δραστηριοτήτων της Liberty Global Plc.

    Η Vodafone θα πουλήσει τίτλους σε στερλίνες σε δύο δόσεις, με ημερομηνία λήξης το αργότερο τον Μάρτιο του 2021 και τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του Bloomberg σχετικά με την έκδοση. Η Vodafone θα μπορούσε να επαναγοράσει μετοχές για να μετριάσει το dilution και να χρηματοδοτήσει την αγορά εκδίδοντας υβριδικούς τίτλους, ανέφερε η εταιρεία.

    «Δεν έχουν γίνει πολλές εκδόσεις στην Ευρώπη πρόσφατα, οπότε αυτό το deal μπορεί να τύχει θερμής υποδοχής από τους επενδυτές εάν είναι ελκυστικοί οι όροι», δήλωσε ο Ivan Nikolov, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην NN Investment Partners. «Η Vodafone είναι ένας από τους ισχυρότερους εκδότες στο σύμπαν των μετατρέψιμων ομολογιακών», πρόσθεσε.

    Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Bank of America Corp., η BNP Paribas SA, η HSBC Holdings Plc, η JPMorgan Chase & Co. και η Morgan Stanley.

    Η Vodafone συμφώνησε να εξαγοράσει τις μονάδες της Liberty Global στη Γερμανία και στην ανατολική Ευρώπη για 22 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο, ανακοινώνοντας ότι θα πωλούσε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ μετατρέψιμων τίτλων για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση αυτής της συναλλαγής.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Nick Read, ανέστειλε τη δέσμευση να διατηρήσει την αύξηση των μερισμάτων, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να χαλιναγωγήσει το χρέος της μετά τη συμφωνία. Προσπαθεί επίσης να συνεργαστεί με ανταγωνιστές σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών δημιουργούν την υποδομή για ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς.

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Vodafone από το Baa1 στο Baa2, δύο επίπεδα πάνω από την κατηγορία junk, λόγω της συμφωνίας με τη Liberty.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   O δισεκατομμυριούχος με τις μάσκες ομορφιάς που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Goldman Sachs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Βγήκαμε στις αγορές για 10ετές ομόλογο – Οι πρώτες εντολές για επιτόκιο στην περιοχή του 4,125%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Έφερνε χρυσό; 3+1 κρίσιμα ερωτήματα για την πτήση-μυστήριο από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ