• Business

    Η Swatch στα βήματα της Rolex: Αυξάνει τις τιμές στα ρολόγια Omega, Longines και Tissot

    • Bloomberg


    Ο όμιλος ρολογιών πολυτελείας Swatch Group αύξησε τις τιμές σε μια σειρά από brands που εκπροσωπεί, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας του, Omega Speedmaster κατά περίπου 7% στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, σύμφωνα με την Jefferies.

    Η τιμή ενός αυτόματου ρολογιού Omega Speedmaster στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώνεται σε 10.600 στερλίνες (13.060 δολάρια) από την 1η Φεβρουαρίου, αύξηση 7,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ανέφεραν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής την Kathryn Parker. Οι τιμές για το ίδιο μοντέλο αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 6,8% στην Ιταλία και 2% στις ΗΠΑ.

    Οι αυξήσεις των ρολογιών του ομίλου Swatch, συμπεριλαμβανομένων των Omega, Longines και Tissot, ακολουθούν μια αντίστοιχη κίνηση της κορυφαίας ελβετικής ωρολογοποιίας Rolex, που αύξησε τις τιμές κατά περίπου 2,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη τον Ιανουάριο.

    Η Rolex είχε ήδη αυξήσει τις τιμές σε ολόκληρη την ήπειρο το φθινόπωρο, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, για να μετριάσει το αυξανόμενο κόστος και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις που προκαλούνται από το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ και το ελβετικό φράγκο έναντι της ασθενέστερης στερλίνας και του ευρώ. Η Rolex συνήθως ανεβάζει τις τιμές μόνο μία φορά το χρόνο.

    Swatch Group Watch Prices Rise | Price increases vary by model and region
    Οι αυξήσεις τιμών διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και την περιοχή

    Η άνοδος δείχνει ότι τα brands της Swatch πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα δεχτούν τις απότομες τιμές, καθώς η ζήτηση για ρολόγια υψηλής ποιότητας παραμένει ισχυρή.

    Τα πολυτελή εμπορικά σήματα ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Rolex και Omega, αυξάνουν τις τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα περισσότερο από άλλες τοποθεσίες για να αντισταθμίσουν τα ασθενέστερα νομίσματα και να αποτρέψουν τις διαφορές τιμών μεταξύ περιοχών και χωρών, σύμφωνα με το σημείωμα.

    Για παράδειγμα, το κόστος ενός καταδυτικού ρολογιού Omega Seamaster 300 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 6,5% και στις τρεις χώρες, σε σύγκριση με πιο μέτριες αυξήσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα.

    Η τιμή του επιτυχημένου MoonSwatch, της οικονομικά φιλικότερης έκδοσης του Omega Speedmaster από την Swatch, αυξήθηκε στην Κορέα και την Ιαπωνία κατά περισσότερο από 7%.

    Ο όμιλος Swatch που πούλησε ένα εκατομμύριο ρολόγια MoonSwatch πέρυσι, δεν αύξησε τις τιμές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη όπου το δημοφιλές ρολόι πωλείται για περίπου 260 ευρώ (283 δολάρια).

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Swatch, Νικ Χάγιεκ, δήλωσε στο Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα μπορούσε να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023, καθώς η Κίνα θα ανοίξει ξανά.

    Οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών κατέγραψαν ρεκόρ σε αξία το 2022, στα 24,8 δισ. ελβετικά φράγκα, σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση των εξαγωγών επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο στο 5,8%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Swatch: Αύξηση κερδών έφερε η φρενίτιδα για το MoonSwatch – Ανακάμπτει η Κίνα

    Στα 85 δις δολάρια θα εκτοξευτεί το 2033 η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας όπως Rolex και Patek Philippe



    ΣΧΟΛΙΑ